Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TEK TİP ASKERLİK SİSTEMİNE DAİR MUHTEMEL SENARYOLAR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar´ın açıklamalarının ardından kamuoyu, tek tip askerlik sistemine ilişkin muhtemel senaryolara odaklandı.

TEK TİP ASKERLİK SİSTEMİNE DAİR MUHTEMEL SENARYOLAR

İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 24 Temmuz´da gündeme getirilen tek tip askerlik sistemine ilişkin dün yeni bir açıklama yapıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum, yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız." diyerek yeni askerlik sistemine işaret etti. 

Geçtiğimiz yıllardan bu yana uzun süre kamuoyunda gündem olan bedelli askerliğe ilişkin beklentiler, iktidara yönelik yapılan yoğun baskılar sonucu gerçekleşmişti. Ancak bedelli askerliğin yeterli eşitliği sağlamadığı yönündeki değerlendirmelerle birlikte yeni bir askerlik sistemi üzerinde çalışılıyor.

Tek tip askerlik sistemine yönelik henüz somut bir gelişme söz konusu değil. Ancak önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamalar, konuyla ilgili uzak olmayan bir tarihte düzenleme olacağını gösteriyor. 

 

Kulislere göre; 6 ya da 9 aylık bir askerlik süreci öngörülüyor. Ancak şu an için 9 ay seçeneğinin öne çıktığından bahsetmek mümkün. Askerlik yükümlülülerinin 3-4 haftalık zorunlu askerlik eğitiminin ardından kalan süreyi belli bir bedel ödeyerek tamamlayabileceği öngörülüyor. Buna ek olarak; temel eğitim almada zorlanacak olan yaşı ilerlemiş yükümlüler için de ek bir çalışma yapılacağı değerlendiriliyor.

Tek tip askerlik sisteminin kamuoyunda yer almaya başladığı geçtiğimiz aylarda, 3 aylık zorunlu askerlik eğitimi olacağı, kalan sürenin ise aylık asgari ücret ödeyerek "bedelli" yapılabileceği konuşuluyordu. Ancak son değerlendirmelere göre zorunlu askerlik eğitiminin daha kısa bir süreci kapsaması muhtemel.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER