Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tehdide bak sen! Gerekirse İstiklal Mahkemeleri'ni tekrardan kurarız!

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un ‘Devletin ideolojisi halen İslam’dır’ açıklaması hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Tehdide bak sen! Gerekirse İstiklal Mahkemeleri

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un ‘Devletin ideolojisi halen İslam’dır’ açıklaması hakkında suç duyurusunda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Taylan Bingöl, İstiklal Mahkemeleri'ni tekrar kurmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

Kocaeli adliyesine giden Bingöl, Yavuz'un suç işlediğini öne sürdü.

"Kemalist ideolojimizden vazgeçmeyeceğiz"

Kemalist ideolojilerinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Bingöl, gerekirse İstiklal Mahkemeleri’ni tekrar kurmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

Bingöl açıklamasında şöyle konuştu:

"Günümüzde yine aynı yapılar tarafından tehdit edilip hedef gösterilsek de Kemalist ideolojimizden taviz vermeyeceğiz. Cumhuriyetimizi kuran o aydınlık ideoloji ışığında, Cumhuriyetimizi ve temel ilkelerini savunmaya devam edeceğiz.

"Gerekirse İstiklal Mahkemeleri'ni tekrar kurarız"

Gerekirse bugün 102. yılını dolduran İstiklal Mahkemeleri’ni tekrar kurmaktan çekinmeden demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacağız.

Bu şehirde kimse ses çıkarmasa da Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi ve vatansever Mustafa Kemal’in askerleri görevinin başındadır.

Suça göz yummayacağız. Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi olarak tekrar tekrar belirtiyoruz ki: Taviz vermeyeceğiz. Siyaset yapmıyoruz. Cumhuriyet devrimlerini koruyoruz."

İSKİLİPLİ ATIF VE ŞEYH SAİD İDAM EDİLMİŞTİ

İstiklal Mahkemeleri’nde 1920-1927 yılları arasında binlerce masum insanın idam kararı çıktı. Ülkede zorla yürürlüğe konan inkılaplara muhalefet eden ve İslami yaşam tarzına sahip çıkan birçok alim darağacında sallandırıldı. Her idama resmi tarih tarafından bir kulp bulundu. Bunların en bilineni İskilipli Atıf ile Şeyh Said idi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER