Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tarık Çelenk, Gelecek Partisi'ne katıldı

Gazeteci-yazar ve teorisyen Tarık Çelenk, Gelecek Partisi'ne katıldı. Davutoğlu'nun rozetini takdim ettiği Çelenk, "Vicdanen ve kalben ne kadar doğru bir adreste olduğumu kendi kendime teyit ettim" dedi.

Tarık Çelenk, Gelecek Partisi

Gelecek Partisi il başkanları bugün Genel Başkan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 26. kez toplandı. Davutoğlu’nun konuşması sonrasında gazeteci-yazar ve teorisyen Tarık Çelenk partiyi katıldı.

Çelenk’in parti rozetini Davutoğlu takdim etti. Çelenk, rozet töreni esnasında yaptığı konuşmasında “Vicdanen ve kalben ne kadar doğru bir adreste olduğumu kendi kendime teyit ettim” ifadelerini kullandı.

TARIK ÇELENK KİMDİR?

Tarık Çelenk, 8 Mart 1961 tarihinde Erzurum’da dünyaya geldi. Tam adı Ahmet Tarık Çelenk'dir. Koşuyolu Ortaokulu’nu bitirdikten sonra 1974 senesinde İstanbul Haydarpaşa Erkek Lisesi'nde okumaya başladı. Buradan 1977 senesinde ayrıldıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Fakültesi Enerji Bölümü'nden mezun oldu.

Burada 1983 senesine kadar eğitimini sürüdüren Çelenk, daha sonra Elektrik mühendisi olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığına dahil oldu. Burada 1999 senesine kadar muhtelif vazifeler aldıktan sonra binbaşı rütbesiyle emekli oldu.

Elektrik mühendisi olmasına rağmen politika, sosyoloji gibi konularda uzmanlaşan Çelenk, politik İslam, Türk ve Kürt milliyetçiliği, politik psikoloji gibi konulara yaptığı yorumlarla bilinmektedir.

2013 senesinde Ekopolitik’in çalışmalarının da referans alındığı, Akil İnsanlar Heyetine seçildi ve Akdeniz Bölgesi sekreterliğini yürüttü.

GÖREV ALDIĞI KURULUŞLAR

  • 1983-90 İstanbul Taşkızak Tersane Komutanlığı
  • 1990-91 İstanbul Boğaz Komutanlığı
  • 1991-96 M.S.B. İnşaat Emlak Dairesi - Ankara
  • 1996-98 Sahil Güvenlik ve Marmara Boğazlar Komutanlığı Tersanesi
  • 1998-99 Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Başkanlığı - İstanbul
  • 1999-2002 Eksun Gıda Sanayi Limited Şirketi – İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük
  • 2002-04 İ.S.K.İ – İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi
  • 2004-05 Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı - AnkaraTeknik İşler Daire Başkan Yardımcılığı
  • 2006-11 Ekopolitik Düşünce Merkezi, Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Derneği – İstanbul, Kurucu Başkanlık ve Koordinatörlük


Anahtar Kelimeler: Tarık Çelenk Gelecek Partisi' katıldı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER