Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Tank Palet Fabrikası´nın satılması diye bir şey yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sakarya´daki Tank Palet Fabrikası´nın satılması diye bir şey yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BMC Sakarya Karasu Üretim ve Teknoloji Üssü Temel Atma, Pınarbaşı Fabrika İleri Teknoloji Üretim Hattı Hizmete Alım ve BMC Power İlk Yerli ve Milli Motor Çalıştırma Ortak Töreni´nde konuştu. Erdoğan, Sakarya´daki ´Tank Palet Fabrikası´ iddialarına cevap vererek fabrikanın Türkiye-Katar ortaklığına verildiğini doğruladı.

İşte Erdoğan´ın konuşmasından satır başları:

- Kendi ihtiyaçlarımız haricinde Katar başta olmak üzere dünyanın pek çok farklı ülkesine yıllık 1 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

- Ne dediler, ´Türkiye battı, bitti, yatırımlar, üretim durdu.´ Hepsine inat yatırımlarda da üretimler de devam ediyor. Bu ülkeyi hazmedemeyenler, isteseniz de istemeseniz de bu ülke dimdik ayaktadır ve yoluna devam edecektir. Karasu´ya muhteşem bir yatırım tesisini kazandırmış olacağız.

- 15 Temmuz darbe girişiminden ağustos ayında yaşanan kur saldırılarına kadar hemen her konuda Katarlı kardeşlerimizin ülkemizle sergilediği dayanışmayı asla unutmadık, unutmayacağız. Bundan sonra da savunma sanayinden ticarete, turizmden enerjiye kadar Türkiye-Katar iş birliği güçlenmeye devam edecektir.

- Bu topraklar tarih boyunca darda kalanların, zılme ve baskıya uğrayanların dini, dili, inancı, etnik kimliği dolayısıyla eziyet çekenlerin yegane sığınağı olmuştur. Bu millet mazlumlara sahip çıkmayı bilen bir millettir.

- Ülkemiz ekonomik, siyasi ve askeri bakımdan güçlü olduğu dönemlerde Açe´den Habeşistan´a, Kafkaslar´a kadar güvenlik ve istikrarın teminatı olmuştur.

- Türkiye askeri kapasitesi ile, ekonomik siyasi ve diplomatik kabiliyetleriyle güçlü olmak zorundadır. Savunma sanayii alanında caydırıcılığımız çok yüksek olmak zorundadır. Yola çıktığımızda savunma sanayii gücümüz yüzde 20´lerdeydi. Şimdi yüzde 68´e kadar çıktı. Yeter mi? Yetmez. Caydırıcılığımızı ileri teknolojiyle çok daha üst bir noktaya getirmeliyiz.

- Suriye´de aynı oyunlar oynanıyor. Şimdi bu oyunları oynayanlar bilmelidir ki kullandıkları enstrümanlar, insanları kastediyorum, yanlış enstrümandır. Bu enstrümanlar onları aldatıyor. Bizi aldatamayacaklar.

- Afyon ve kenevir ekimiyle ilgili kısıtlamaların da yer alması konunun başka önemli bir tarafı. Bize Afyon ekimini yasaklayanlar kendileri cayır cayır afyon ekiyordu. Kenevir ekiminin çok farklı alanlarda çok farklı faydalarının da olduğunu göreceğiz. Şimdi kenevir ekimi sürecini başlatacağız.

- Savunma sanayiinde son 16 yılda aldığımız büyük mesafe sadece devletin, sadece kamunun başarısı değildir. Bu süreçte özel sektör firmalarımız da oldukça katkı sağlamıştır. Hiçbir ülke yüzde 100 üretimi kendi ülkesinde yapmaz, yapmıyor, mantıklı da değil. Şu anda F-35´lerin belli parçalarını biz gönderiyoruz. Attığımız adımlar sayesinde 2002 yılında yüzde 80´leri bulan savunma sanayi dışa bağımlılık oranımızı, yüzde 35´ler seviyesine düşürdük.

- Ülkemizin savunma sanayini bir avuç yabancıya mahkum edenler, şimdi çıkmışlar utanmadan bizim politikamızı eleştiriyor. CHP´den yerli ve milli bir tavır beklemiyoruz. Tarihlerinde böyle bir anlayış yok. CHP´li milletvekilleri kendi ürettiğimiz İHA ve SİHA´lardan rahatsızlar.

- Tank, palet fabrikasının satılması diye bir şey yok. Tank-palet fabrikasında çalışan kardeşlerimin CHP´nin yalanlarına itibar etmediğini biliyorum. Tank-palet fabrikasına 40-50 milyon dolar yatırım yapılacak. Burada yapılan iş özelleştirme de değildir.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER