Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ta´lim Terbiyye Teklifim

Mahmut TOPTAŞ - 07. 08. 2018 Salı

Ta´lim Terbiyye Teklifim

07. 08. 2018 Salı

Anadili gibi Arapçası olan bir arkadaşım, 2005 yılında Suudi Arabistan´ın Eğitim Bakanlığı´nın lise müfredat programındaki değişiklikleri, iki yıl önceki kitaplarla iki yıl sonraki kitaplarından da örnekler verdi.

Kâğıt üzerindeki değişiklikle kitaplardaki uygulamalara bakıldığında, iki yıl öncesine kadar öğrencilere ezberletilen Kur´an-ı Kerim´den süreler ile 2004´ten itibaren ezberletilenler arasındaki farkı gösterdi.

Yeni ezberlenen süre ve sayfalarda Yahudilerden, Hıristiyanlardan, ehli kitaptan bahsedilmemekte imiş.

Ben hemen Yüksek İslam Enstitüsü´nde ezberlediğimiz süre ve ayetlere baktım.

Beyyine süresi hariç hiçbirinde Yahudi, Hıristiyan ve ehli kitaptan bahsedilmiyor.

Biz, farkına varmadan bizde o program uygulanıyormuş da farkına varmazmışız.

Fikirlerine saygı duyduğum bir arkadaşım, ilahiyat fakültesi dekanına, ?Neden dünya genelindeki Müslümanların, hangi ülkede, sayıları kaç, eğitim durumları nasıl, ekonomik yönden ülkede ne durumdalar diye bir ders okutulmaz?? diye sordu, o da, ?Biz programa göre hareket ederiz, nedenini bilmeyiz? dedi ama o da neden okutulmadığına şaşırdı.

 

İlahiyat fakültesi yapılmadan önce Yüksek İslam Enstitüsü olarak görev yapan eğitim kurumumuzda da böyle dünya Müslümanlarını tanıtan ders yoktu.

Okulumuzda haritamızın olmadığı bir zamanda biz, Missisippi´nin debisini, nereden çıkıp nereye döküldüğünü, kaç kilometre uzunluğunda olduğunu sular seller gibi ezberlemiştik ama Amerika devletinde kaç Müslüman yaşar ve kaç tanesinin kanına girdiklerini bilmiyorduk.

İHH, Cansuyu, Deniz Feneri gibi kuruluşlar olmasaydı Açe, Moro, Daatap, Myanmar, Abhazya, Acara, Adıgey, Ahıska, Bolivya, Burkina Faso, Çad, Doğu Türkistan, Etiyopya, Moro, Fil Dişi Sahili, Fiji, G. Afrika, Gana, Gine, Güney Sudan, Haiti, İnguşetya, Karadağ, Karaçay, Kabardey, Komor Adaları, Malavi, Mali, Burma, Myanmar, Arakan, Nepal, Nijer, Osetya, Ruanda, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Darfur, Kesele, Tanzanya, Vanuatu, Vietnam, Zimbabve gibi yerlerdeki Müslümanların varlığından habersiz, dünya Müslümanları için çalıştığımızı iddia ederek yalan söyleyerek dünyamızı anlamadan dünyadan göçecektik.

Sekiz milyarlık dünyanın dörtte biri Müslüman.

Birleşmiş Milletler´in verdiği rakamlar o ülkelerin verdiği rakamlara göredir.

Bir örnek vereyim, Çin Müslümanlarının sayısı genelde 28 veya 30 milyon olarak verilir.

Hâlbuki yalnız Çin ırkından olan Hui´lerin sayısı 130 milyonmuş.

Doğu Türkistan´daki Uygur Türklerinin sayısı 25 milyon civarında imiş.

İkisini toplarsak 155 milyon eder.

Buna Çin´de vatandaşlık almış Kazaklar, Özbekler, Kırgızlar gibi diğer Müslüman ülkelerden gelmiş Müslümanlar dâhil değil.

Nüfus sayısı konusunda da savaş sürdüğü halde içimizden bazı ?tekfirciler? Müslümanları İslam´dan çıkarmakla meşgul olacaklarına yanlışları düzeltmekle meşgul olsalar daha isabetli olur.

Eğitim programımızı düzenleyenler de uyutmakla meşguller.

Kılavuz kitabımız Kur´an-ı Kerim:

 ?Siz, insanlar için çıkarılan en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten yasaklar, Allah´a iman edersiniz. Ehl-i kitap da iman etse idi, onlar için daha hayırlı olurdu. Gerçi içlerinden (İslam´a) iman edenler vardır. Çoğunluk fasıktır.

Onlar, size ezadan başka zarar veremeyecekler. Eğer sizinle harp ederlerse, size arkalarını dönüp kaçarlar. Sonra onlara yardım edilmez.? (Al-i Imran süresi ayet 3/110-111) diyerek bizim görevimizi belirler.

Örneğimiz ve önderimiz, Sevgili Peygamberimiz, Medine´de Müslümanları eğitirken bu ayetleri okuyarak tüm insanlığa iyiliğin ve kötülüğün ne olduğunu öğretmeleri gerektiğini, gelecekte dünyanın her tarafında Müslümanların olacağını, İstanbul´un, Pers İmparatorluğu´nun, Roma´nın düşeceğini söyleyerek hedeflerinin boyutunu gösteriyor:

?Allah, yeryüzünün bana topladı. Ben, yeryüzünün doğusunu ve batısını gördüm. Benim ümmetim, kesinlikle buralara ulaşacak ve bana gösterilen yerlerin yönetimine sahip olacaklardır? buyuruyor. (Müslim, Sahih, K. Fiten, Bab 5 Helaü´l-Ümmet, Hadisi Ebudavud, Tirmizi, Ahmed, Hâkim rivayet etmiştir)

Eğitimde kılavuzumuz Kur´an, örnek ve önderimiz, sevgili peygamberimiz olsun.

Acilen bu sene başlamak üzere, lise ve dengi bütün okullara ve ilahiyat fakültelerine ?Dünya Müslümanları? dersi konulsun.



Anahtar Kelimeler: Terbiyye Teklifim

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER