Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Taliban'dan Biden'a mesaj

Taliban, ABD Başkanı Joe Biden'ın "1 Mayıs’a kadar Afganistan’dan çekilmemiz çok zor, ancak ülkede uzun süre kalma niyetimiz de yok" sözlerine sert bir yanıt verdi: Savaşmaya hazırız

Taliban

ABD Başkanı Biden'in geçtiğimiz günlerde kullandığı "1 Mayıs’a kadar Afganistan’dan çekilmemiz çok zor, ancak ülkede uzun süre kalma niyetimiz de yok" ifadesi kriz çıkardı.

Uzun yıllardır Afganistan'ın işgalden kurtulması için savaşan Taliban Hareketi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ABD Afganistan'dan tamamen çekilmediği takdirde savaşın süreceği mesajını verdi.

Açıklamada Biden'ın kullandığı ifadelerin ABDı ve NATO'nun Afganistan'daki varlıklarını uzatma yönündeki düşünceler olduğu, tarafların Doha Anlaşması'na bağlı kalması gerektiği ifade edildi.

Taliban açıklamasında  eğer Doha anlaşmasına göre belirlenen Mayıs ayında tüm işgalci güçlerin Afganistan'dan çıkma süreci tamamlanmazsa sorumluluğun ABD'de olduğu belirtildi ve "İslam Emirliğinin silahlı mücadeleye tekrar başlayacağı" belirtildi.

Doha Anlaşması

29 Şubat 2020 tarihinde imzalanan anlaşmaya göre ABD çekilmeye başlamıştı. ABD Temmuz ayında 5 işgal üssünü kapatmış, asker sayısını işgal için kullandığı ve 13 bin olan asker sayısını  2. 500'e kadar düşürmüştü.



Anahtar Kelimeler: Taliban' Biden' mesaj

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER