Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suudi Arabistan da dahil oldu! Rumlara Akdeniz için tam destek teklifi

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides'i kabul etti. Suudi Arabistan tarafı görüşmede, Rumları memnun edecek bir teklifte bulundu.

Suudi Arabistan da dahil oldu! Rumlara Akdeniz için tam destek teklifi

Milli Gazete'den Muhamed Özdemir'in 'konuya dair' özel haberi. Bizde sizler için iktibas ettik.

Suudi Arabistan ve Rum kesimi arasındaki ikili ilişkileri ve bunları geliştirme yolları tartışıldı. Ayrıca bölgesel ve uluslararası ortak endişe konularını da masaya yatırdılar.

Christodoulides, Suudi mevkidaşı Prens Faysal bin Farhan bin Abdullah ile Riyad'daki dışişleri bakanlığındaki ofisinde de bir araya geldi.

Prens Faysal, iki taraf arasındaki ilişkilerin derinliğini ve ortak çıkarlara hizmet etmek için çeşitli alanlarda geliştirme isteğini vurguladı.

RUM KESİMİNE 'TAM DESTEK'

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan bin Abdullah, "Suudi Arabistan, Doğu Akdeniz bölgesindeki mevcut gelişmeleri büyük ilgi ile takip ediyor, güvenlik ve istikrar konusundaki endişesini gösteriyor ve Kıbrıs'ın toprakları üzerindeki egemenliğine tam desteğini vurguluyor." diyerek Rum kesimine destek verdi.

Rumlara tam destek teklifini sunan Faysal, Suudi Arabistan, tüm tarafları, anlaşmazlıkları çözmek, gerilimden kaçınmak, uluslararası hukuk kurallarına uymak ve devletlerin içişlerine müdahale etmemek için Güvenlik Konseyi kararlarına uymaya çağırdığını söyledi.

Kaynak: milligazete.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER