Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SUUDİ ARABİSTANLI İSLAM ALİMİ SELMAN EL-AVDE, 300 GÜNDÜR ZİNDANDA!

Suudi Arabistan´ın Katar´la uzlaşması gerektiği yönünde tweet attığından dolayı tutuklanan Arap ve İslam dünyasının tanınan vaizlerinden Selman el-Avde, tam 300 gündür demir parmaklıklar arkasında tutuklu.

SUUDİ ARABİSTANLI İSLAM ALİMİ SELMAN EL-AVDE, 300 GÜNDÜR ZİNDANDA!

Suudi Arabistan´da aylar önce tutuklanan Arap ve İslam dünyasının tanınan vaizlerinden Selman el-Avde´nin oğlu Abdullah, babasının son durumuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

ABD´de ikamet eden Abdullah, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, babasının Suudi Arabistan´da, başkent Riyad´dan sonra gelen ikinci büyük şehir olan Cidde hapishanesinde 300 gündür tutuklu olduğuna dikkati çekerek, Avde´nin tek kişilik hücrede tutulmaya devam edildiği ve baskıya, kötü muameleye maruz tutulduğunu belirtti.

Abdullah mesajında "Allah´ın izniyle Avde´nin dosyasını elbet bir gün açacağız. Allah´ım onun sıkıntılarını gider, afiyet ver." ifadesine yer verdi.

Ülkede 20´ye yakın alim ve davetçinin tutuklandığı ile ilgili daha önce, başta sosyal medya ve söz konusu alimlerin yakınları tarafından açıklamalar yapılmıştı.

 

 

 

SELMAN AVDE KİMDİR?

Suudi Arabistan´ın önde gelen din adamlarından 61 yaşındaki Selman el Avde geçtiğimiz aylarda tutuklanmış ve 24 saatlik bir sorguya alınmıştı. Suudi din adamının ailesine yakın olan bir kaynağın Orta Doğu´nun Gözü adlı haber portalına aktardığına göre Avde, 10 Eylül tarihinde Riyad´daki evinden alınarak tutuklanmıştı. Aynı gün Awad el Karni ve Ali el Ömeri isimli iki önemli din adamı da tutuklanmıştı.

SUÇLAMA YOK AMA TUTUKLU

Mepanews´in derlediği bilgilere göre; Avde herhangi bir iddiayla suçlanmamış ve Ekim ayındaki bir telefon görüşmesi hariç Şubat´ın sonuna kadar kimseyle görüştürülmemişti. Şubat ayında ise Cidde´deki Dahban hapishanesinde ailesiyle görüşmesine izin verilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER