Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suudi Arabistan´dan, Arap liderlere iki olağanüstü zirveye davet

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz´in, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Arap Birliği üyesi ülkelerin liderlerini, Mekke şehrinde 30 Mayıs´ta olağanüstü düzenlenmesi planlanan iki zirveye davet ettiği bildirildi.

Suudi Arabistan´dan, Arap liderlere iki olağanüstü zirveye davet

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA´da Dışişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırılan habere göre, Kral Selman, KİK ve Arap Birliği üyesi ülkelerin liderlerini, Mekke´de 30 Mayıs´ta düzenlenmesi planlanan acil iki zirveye davet etti. 

Yetkili, Kral Selman´ın KİK ve Arap Birliği ülkeleriyle bölgede güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine ilişkin istişare ve koordinasyon kurmak istediğine işaret etti.

Suudi Arabistan´da geçen salı iki petrol pompa istasyonuna "drone" saldırısı düzenlenmesi ve geçen pazar 2´si Suudi Arabistan´a ait 4 ticari geminin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kara suları yakınlarında sabotaja uğramasının ardından söz konusu zirvelerin düzenlenmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi. 

Suudi Arabistan´ın Mekke şehrinde 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde de 14. Dönem İslam Zirvesi´nin düzenlenmesi bekleniyor. 

İslam devletleri arasındaki dayanışmayı güçlendirme amacı taşıyan Mekke´deki zirvede, İslam topluluğunu ilgilendiren meselelerin ele alınması bekleniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER