Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suudi Arabistan zindanlarında can veren İslam davetçileri...

Suudi Arabistan´da altı ay önce gözaltına alınan Şeyh Ahmed El-Amari´nin, cezaevinde tıbbi ihmal sebebiyle vefat ettiği duyuruldu.

Suudi Arabistan zindanlarında can veren İslam davetçileri...

Suudi Arabistan´da altı ay önce gözaltına alınan İslam davetçisi Şeyh Ahmed El-Amari´nin cezaevinde tıbbi ihmaller sebebiyle vefat ettiği duyuruldu.

Suudi aktivistler tarafından ülkedeki siyasi tutukluların durumunu takip için açılan "Düşünce Tutukluları" adlı Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Şeyh Amari doğal olarak ölmedi. Beyin damarlarında oluşan pıhtılaşmaya kasıtlı şekilde acil müdahale yapılmadı ve bu durum ölümüne neden oldu." denildi.

Şeyh Amari için bugün Mekke´deki Mescid-i Haram´da cenaze namazı kılınacağı aktarılan açıklamada, "Sessizlik devam ederse, önümüzdeki günlerde cezaevlerinden başka talihsiz ölüm haberleri de alacağız. Yaşı ilerlemiş birçok tutuklu var. Sağlık durumları cezaevlerinde daha da kötüye gidiyor." ifadelerine yer verildi.

Suudi Arabistanlı yetkililerden ise Amari´nin ölümüne ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

 

Geçen ağustos ayında gözaltına alınan İslam davetçisi Şeyh Ahmed el-Amari daha önce Medine İslam Üniversitesi Kur´an-ı Kerim Fakültesi Dekanlığı görevini yapmıştı.

Suudi zindanlarında yüzlerce Alim var

Uluslararası Kur´an Haber Ajansı (IQNA)´nın 2016 yılında açıkladığı rapora göre, Suud zindanlarında bulunan İslam alimi ve davetçilerin isim listesi yayınlanmıştı. 359 ilim adamının isminin bulunduğu listenin sadece bu kişilerle sınırlı olmadığı ve paylaşılan bu isimlerin dışında tespit edilemeyen ilim adamlarının ve islam davetçilerinin bulunduğu belirtilmişti.

Suudi rejimin zindanlara terk ettiği bu isimlerin, Suud politikalarına muhalif olan isimler olduğu biliniyor. isim listesinin başında dünyaca takip edilen ilim adamlarından Süleyman el Ulvan yer alıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER