Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suudi Arabistan ve Bahreyn´den ABD´nin Golan Tepeleri kararına tepki

Suudi Arabistan ve Bahreyn, Golan Tepeleri´ni işgal edilmiş Suriye toprağı olarak tanıdıklarını açıkladı

Suudi Arabistan ve Bahreyn´den ABD´nin Golan Tepeleri kararına tepki

Suudi Arabistan ve Bahreyn,  ABD Başkanı Donald Trump´ın Golan Tepeleri üzerinde İsrail´in egemenliğini tanıyan başkanlık kararını imzalamasını kınadı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA´da yer alan açıklamada, Suudi Arabistan´ın Golan Tepelerini işgal altındaki Suriye toprağı olarak tanıdığı belirtildi. 

ABD´nin Golan kararının kabul edilemez olduğu ve oldubittiye getirme çabalarının gerçekleri değiştiremeyeceği vurgulanan açıklamada, "ABD yönetiminin uygulaması, Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının ve uluslararası hukukun açıkça ihlalidir. Orta Doğu´da barış ve güvenlik adına olumsuz sonuçlar doğuracaktır." ifadelerine yer verildi.

- "Orta Doğu´da barış çabalarını sekteye uğratacak bir adım"

Öte yandan Bahreyn de ABD´nin Golan Tepeleri kararına tepki gösterdi. 

Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada ABD´nin kararı "Orta Doğu´da sürdürülebilir barış çabalarını sekteye uğratacak bir adım" olarak nitelendirildi.

Golan Tepelerinin 1967´de İsrail tarafından işgal edilmiş Suriye toprağı olduğu vurgulanan bakanlık açıklamasında, BM Güvenlik Konseyinin bu yöndeki kararı hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca "Bölgede kapsamlı, kalıcı ve adil bir barışı sağlamak adına İsrail´in 1967´de işgal ettiği Golan Tepeleri dahil tüm Arap topraklarından çekilmesi için tüm çabaların seferber edilmesi gereklidir." denildi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün, Golan Tepeleri üzerinde İsrail´in egemenliğini tanıyan başkanlık kararını imzalamıştı.

İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri´ni 1967´den bu yana işgal altında tutuyor. İsrail, 1981´de Golan Tepeleri´ni tek taraflı olarak ilhak ettiğini açıklamış ancak uluslararası toplum bu kararı tanımamıştı.

Kaynak: dunyabülteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER