Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SURİYELİ MUHACİRLERİN BARINDIĞI ADIYAMAN´DAKİ ÇADIR KENT BOŞALTILIYOR

Kapatılacak çadır kentten taşınma çalışmaları kapsamında 500 kişilik 140 Suriyeli aile, otobüslerle Kilis´e gönderildi.

SURİYELİ MUHACİRLERİN BARINDIĞI ADIYAMAN´DAKİ ÇADIR KENT BOŞALTILIYOR

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından çadır kentlere gönderilen taşınma kararı doğrultusunda, Adıyaman Geçici Barınma Merkezi´nde yaşayan Suriyeliler´in taşınma işlemi başladı.

Kapatılacak çadır kentler içerisinde yer alan ve yaklaşık 10 bin Suriyelinin barındığı merkezden ayrılan 500 kişilik 140 aile, çadırdaki eşyalarını tırlara yükledikten sonra otobüslerle Kilis´e hareket etti.

Kamp Müdürü Faik Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıldır Suriyeli sığınmacıların konaklama tesislerinde barındığını belirterek, "4 bin 400 Suriyeliyi Kilis´e göndereceğiz. Gönderme işlemi otobüslerle sağlanıyor. Bugün 12 otobüsle 500 Suriyeli Kilis´e götürülecek. Diğer kalan Suriyeliler de kendi tercihleri doğrultusunda gönderilecek. Suriyelilerin eşyaları tırlara yüklendi. Kendileri de otobüslerle Kilis´e gidecek." diye konuştu.

Kamptan ayrılan Velid Naccar ise eşyalarını toplayıp Kilis´e gideceklerini ve bundan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Akrabalarının Suriye´nin Azez kentinde yaşadığını ifade eden Naccar, "Adıyaman´da, yaklaşık 6 yıldır çadır kentte yaşıyoruz. Burada bize çok yardımcı oldular. Türk hükümeti başta olmak üzere Adıyamanlılara teşekkür ederim. Kilis´te kamplarda yaşayacağız. Akrabalarımı görmek istiyorum. Bundan dolayı mutluyum." dedi.

Suriyeli Zeynep Sabbah ise Kilis´e gittiği için mutlu olduğunu dile getirerek, Adıyaman Konaklama Tesisleri´nde 6 yıldır yaşadığını ve Adıyaman´daki mutluluğu Kilis´te de bulacağını umut ettiğini söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER