Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suriyeli alim: Batı´ya karşı Türkiye´nin yanında durmalıyız

Suriyeli hadis uzmanı Mehdi, Batı dünyasının AK Parti hükümeti ve Erdoğan´ı iktidardan düşürmek için ittifak yaptığını belirterek ´Batı´ya karşı Türkiye´nin yanında durmalıyız´ dedi.

Suriyeli alim: Batı´ya karşı Türkiye´nin yanında durmalıyız

Mepanews´in Diriliş Postası´ndan aktardığı habere göre Hadis alanında uzmanlaşmış Suriyeli ilim adamı Abdurrezzak el Mehdi, yaptığı açıklamada, ?Türkiye ile birlikte Batı´ya karşı durmamız vaciptir. Görüyoruz ki başta Almanya, Hollanda, Belçika, Danimarka vb.leri kendi çıkarlarının ve değerlerinin tehlikede olduğunu görüp Türkiye´ye karşı anlaşmışlar. Bu yüzden AK Parti hükûmetini düşürmek, kendi değerlerini ve çıkarlarını Türkiye´de hâkim kılmak için aralarında ittifak yapmışlardır? dedi.

 

Abdurrezzak el Mehdi, "emperyalist Batı´nın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi´den de rahatsız olduğunu, alçak bir darbe ile seçilmiş hükümet yerine Sisi´yi getirdiklerini" vurgulayarak, "aynı şeyin Türkiye´de gerçekleşmemesi için Türkiye´ye destek olunması gerekir" ifadesini kullandı.

 

MEHDİ KİMDİR?

Suriye devrimi öncesinde Şam´da bir camide imam olan Abdurrezzak el Mehdi, hadis (İslam peygamberine isnad edilen sözler) konusundaki uzmanlığı ile tanınıyor.

Ahrar´uş Şam Hareketi´ne yakınlığı ile bilinen el Mehdi, Suriye´de karışıklıkların başladığı dönemde Tunus´a geçmiş, daha sonra devrimci güçlerin saflarına katılmıştı.

El Mehdi´nin Halep için Müslümanlara yaptığı bir çağrı:

 


FIRAT KALKANI´NA "RUSYA İLE İTTİFAK" SEBEBİYLE TEPKİLİ

El Mehdi, önceki haftalarda yaptığı açıklamada Suriyeli muhaliflerin Fırat Kalkanı Operasyonu´ndan çekilmesi gerektiğini belirtmiş ve buna sebep olarak da Türkiye´nin Rusya ile ittifakını göstermişti.

 

 

 

-Timetürk



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER