Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suriye ordusu: 400 YPG´li Menbiç´ten çekildi

Lavrov, sahadaki adımların koordinasyonu konusunda Ankara ve Moskova arasında uzlaşma sağlandığını açıklamıştı.

Suriye ordusu: 400 YPG´li Menbiç´ten çekildi

Suriye yönetimi, ülkenin kuzeyi ile ilgili varılan anlaşma gereği 400 YPG mensubunun Menbiç´ten çekildiğini açıkladı. YPG, Menbiç´te kontrolü devralması için Şam´a çağrıda bulunmuştu. Suriye Savunma Bakanlığı, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Menbiç´te bulunan yaklaşık 400 YPG mensubunun kentten çekildiğini bildirdi. Açıklamada, YPG´nin çekilme adımının Suriye´nin kuzeyindeki bölgelerin normal hayata döndürülmesi konusunda yapılan anlaşma çerçevesinde atıldığı belirtildi. Bakanlık ayrıca Türkiye sınırındaki kentten ayrılan YPG´lilere ait olduğunu belirttiği çok sayıda araçtan oluşan bir konvoyun görüntülerini yayınladı. Suriyeli Kürtlerin oluşturduğu milis gücü YPG´den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

YPG 28 Aralık´ta, Türkiye´nin askeri harekat düzenleyeceğini açıkladığı Menbiç´i koruması ve kentin kontrolünü devralması için Şam yönetimine çağrıda bulunmuştu. Suriye ordusu aynı gün Menbiç´e girdiklerini ilan etse de bu bilgi ABD tarafından yalanlanmıştı. YPG´nin Menbiç´teki varlığı kenti 2016´da IŞİD´in elinden kurtardığından beri sürüyordu. ABD´nin Suriye´de halen bulunan az sayıdaki askeri de bu bölgede devriye geziyor.

YPG´nin, Türkiye´nin olası operasyonu karşısındaki endişeleri, ABD´nin bölgeden asker çekme kararının ardından daha da artmıştı. Geçen hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önderliğinde Ankara´dan Moskova´ya giden bir heyet Suriye´nin kuzeyineki son gelişmelerle ilgili Rus yetkililerle görüşmeler yapmıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, sahadaki adımların koordinasyonu konusunda Ankara ve Moskova arasında uzlaşma sağlandığını açıklamıştı.



Anahtar Kelimeler: Suriye ordusu Menbiç çekildi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER