Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?Suriye, Kuneytra´da İsrail İHA´sı düşürdü´

Lübnan basını, Suriye ordusunun Kuneytra bölgesinde İsrail´e ait bir İnsansız Hava Aracı´nı (İHA) düşürdüğünü iddia etti.

?Suriye, Kuneytra´da İsrail İHA´sı düşürdü´

El Mayadin televizyonunun haberine göre, İsrail´e ait ?Skylark´ tipi keşif amaçlı bir İHA, Suriye´nin hava sahasını ihlal etti. İhlal üzerine devreye giren Suriye hava savunma sistemlerinin, Kuneytra üzerindeki İHA´yı vurduğu öne sürüldü.

Bu arada haberde yaklaşık 7 kilogram ağırlığında olan İHA´nın, 1.2 kilogram taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

İSRAİL´DEN YALANLAMA

Habere ilişkin bir açıklama yapan İsrail ordusu, kendilerine ait bir İHA´nın Suriye´de kaybolduğunu belirtti ancak söz konusu İHA´nın vurulduğunu yalanladı.

NE OLMUŞTU?

Bölgedeki gerilim, geçen hafta İsrail jetlerinin Suriye´deki bazı hedeflere hava saldırısı düzenlemesi nedeniyle yükselmişti. Suriye´den yapılan açıklamada, saldırıya katılan bir jetinin düşürüldüğü belirtilirken, İsrail tarafı bu açıklamayı yalanlamıştı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hizbullah´ın gelişmiş silahlarının hedef alındığını ileri sürmüş ve saldırıların süreceğini söylemişti.

Öte yandan İsrail´e ait bir insansız hava aracının, Suriye´nin güneyindeki Kunaytra´da bir sivilin arabasını vurduğu ve arabada bulunan bir sivilin yaşamını yitirdiği kaydedilmişti.

 

 

-Timetürk



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER