Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SURİYE´DE BİR HAFTADA BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Suriye´de şubat ayının ilk haftasında binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve hava saldırılarında hastaneler, okullar ile pazar yerlerinin hedef alındığını söyledi.

SURİYE´DE BİR HAFTADA BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye´de şubat ayının ilk haftasında binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve hava saldırılarında hastaneler, okullar ile pazar yerlerinin hedef alındığını söyledi. 

BM Güvenlik Konseyini Suriye´deki son gelişmelere ilişkin bilgilendiren de Mistura, Suriye´de Astana garantörlerinin oluşturdukları çatışmasızlık bölgelerini de içeren yerlerde askeri gerginliğin ´´tehlikeli ve endişe verici´´ bir şekilde arttığına dikkati çekti. 

"Binden fazla kişi hayatını kaybetti"

İdlib ve Hama´nın kontrolü için çatışmaların hız kazandığını, kuzeybatı ve kuşatma altındaki Doğu Guta´da hava saldırılarının sürdüğünü belirten de Mistura, ´´Şubatın ilk haftasında binden fazla kişi hayatını kaybetti ve hava saldırılarında hastaneler, okullar ile pazar yerleri hedef alındı.´´ dedi. 

Doğu Guta, İdlib ve Afrin´de klorin gazı kullanıldığı iddia edildiğini ancak endişe verici bu iddiaları doğrulayamadıklarını ifade eden de Mistura, el-Nusra´nın aktif olduğu ve halihazırda ülke içinde yerinden edilmiş 1,2 milyon kişinin bulunduğu İdlib´de 320 bin kişinin tekrar yerlerinden edildiğini söyledi. De Mistura, Suriye´deki krizin sınırların ötesine geçtiğini vurguladı.

"Son iki buçuk aydır insani yardım ulaştırılamıyor"

Suriye´de bütün taraflara gerilimin ve şiddetin azaltılması çağrısı yapan de Mistura, krize son vermek için BM Güvenlik Konseyinin desteğine hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Suriye´de giderek kötüleşen insani duruma da dikkati çeken ve ülkeye son iki buçuk aydır insani yardım ulaştırılamadığını kaydeden de Mistura, ´´Suriye´de bugün gördüklerimiz sadece çatışmasızlık bölgeleri anlaşmaları ve bölgesel istikrarı olumsuz etkilemekle kalmıyor aynı zamanda siyasi çözüm çabalarını da baltalıyor.´´ dedi.  



Anahtar Kelimeler: SURİYE

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER