Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sudan'da BM çalışanları öldü, operasyonlar durduruldu

Sudan'da operasyonların geçici olarak durdurulduğunu açıklayan WFP'nin İcra Direktörü Cindy McCain, "Ekiplerimizin güvenliği garanti edilmezse işimizi yapamayız" dedi.

Sudan

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Güçleri (RSF) arasındaki çatışmalarda Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nda (WFP) görevli 3 kişinin öldüğü duyuruldu. WFP, Sudan'daki operasyonları geçici olarak durdurdu. Açıklamaya göre, Kuzey Darfur'da yer alan Kabkabiya kasabasında çıkan çatışmalarda üç WFP çalışanı öldü ve iki kişi yaralandı.

WFP'nin İcra Direktörü Cindy McCain, "Güvenlik durumunu gözden geçirdik ve Sudan'daki tüm operasyonları geçici olarak durdurmak zorunda kaldık" açıklamasında bulundu. McCain, "WFP, gıda güvensizliği ile karşı karşıya kalan Sudan halkına yardım etmeye kendini adamıştır ancak ekiplerimizin güvenliği garanti edilmezse işimizi yapamayız" ifadelerini kullandı. 

MISIR VE GÜNEY SUDAN'DAN 'ARABULUCUK' TEKLİFİ

Öte yandan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ve Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit çatışmaların acilen durması çağrısında bulunarak, 'arabuluculuk' yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Güney Sudan Devlet Başkanı Mayardit, Sudan'daki durumu görüşmek üzere Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi telefonla aradı. Sudan'daki çatışmaların acilen durması ve ateşkes yapılması çağrısında bulunan ikili, taraflardan 'halkın çıkarlarını gözetmeleri ve barışçıl diyaloğa öncelik vermelerini' istedi.

ARAP BİRLİĞİ'NDEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Arap Birliği, Mısır ve Suudi Arabistan'ın çağrısı üzerine Sudan'daki durum nedeniyle olağanüstü toplandı. Mısır resmi ajansı MENA'da yer alan habere göre Arap Birliği Konseyi, Sudan'daki olayları görüşmek üzere Mısır başkanlığında daimi temsilciler düzeyinde bir araya geldi.

Doğu Afrika bloku Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) de acil toplantı kararı aldı. IGAD Sözcüsü Nuur Mohamud Sheekh, üye ülke liderlerinin bugün toplanarak Sudan'daki gelişmeleri masaya yatıracağını ifade etti



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER