Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sudan´da Askeri Geçiş Konseyi´ne kimin başkanlık edeceği net değil

Sudan´da Ömer el-Beşir dönemi bu sabah resmen sona erdi. El-Beşir istifa ettirildi. Ordu yönetime el koydu. BBC Arabic, Beşir´in yakın çevresinin tutuklandığını bildirdi

Sudan´da Askeri Geçiş Konseyi´ne kimin başkanlık edeceği net değil

4 aydır protestolara sahne olan Sudan´da Ömer el-Beşir yönetimi Yüksek Askeri Geçiş Konseyi´ne devretti. 

İNSAMER´den bölgeyi yakın takip eden Serhat Orakçı Sudan´da yaşanan gelişmelerle ilgili askeri kanattan henüz bir açıklama gelmediğini belirtti.. Askeri Geçiş Konseyi´ne kimin başkanlık edeceği net değil.  "Halkın beklentisi sivil idareye geçişin uzamaması yönünde." diyen Orakçı "Siyasi oluşumlar bunun için halkın meydanları boş bırakmamasını talep ediyor." açıklamasında bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Kolombiya Koordinatörü olarak Güney Amerika´daki TİKA projelerini yürüten Doç Dr. Mehmet Özkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sudan da halk memnun, sokaklarda kutlama yapiyor. Simdi Sudan´i asker ve militialardan olusan bir Askeri Konsey yonetecek. Halkin beklentisi cok yuksek. Kisa surede istikrari saglayici bir demokratik alan acilmazsa, islam dunyasinin yikik kaleleri arasina Sudan da eklenecektir." dedi.

Haberin devamı...

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER