Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sudan basınından 'Erdoğan' iddiası: Çatışmanın taraflarını Ankara'ya çağırdı

Sudan Tribune’ün aktardığına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, çatışmanın taraflarına arabuluculuk teklif ederek müzakerelerin Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılmasını önerdi.

Sudan basınından

Ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmaların sürdüğü Sudan’da, diplomatik bir yetkili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arabuluculuk teklif ettiğini ileri sürdü. Sudan Tribune’ün aktardığına göre çatışmanın taraflarını Ankara’ya davet eden Erdoğan, müzakerelerin Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılmasını önerdi.

Sudanlı diplomata göre Erdoğan, ordunun başındaki Genelkurmay Başkanı General Abdulfettah el Burhan ve HDG lideri General Mohamed Hamdan Dagalo ile yaptığı telefon görüşmelerinde, çatışmaların sona ermesi için Türkiye'nin arabuluculuk teklifini iletti.

TARAFLAR MÜZAKERELERİ REDDEDİYOR

Ancak kaynaklar, el Burhan’ın HGK başkent Hartum’dan çekilmeden müzakere masasına oturmayacağını aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Pazar günü Sky News Arabia'ya konuşan Dagalo ise el Burhan ile müzakereyi reddettiğini ancak ordunun ‘saygın üyeleri’ ile masaya oturmayı kabul ettiğini söylemişti.

Ne olmuştu?

Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile paramiliter HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı. Ordu ile HDK arasında ‘HDK'nin tamamen orduya katılmasını’ öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık sıcak çatışmaya dönüşmüştü



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER