Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suçlular İsrail´le normalleşenler

Dünya Müslüman Alimleri Birliği, İsrail´in Kudüs baskınları dolayısıyla Müslüman ülkelerin yöneticilerine tepki gösterdi...

Suçlular İsrail´le normalleşenler

İsrail günlerdir kapısına siyonist askerleri diktiği Mescid-i aksa´yımüslümanlara kapattı.  Müslümanlar namazlarını ancak Harem-i Şerif´in El-Esbat (Aslanlı) Kapısı´nda kılarken, Siyonistler çoğu zaman buna da izin vermiyor...

Dünya Müslüman Âlimler Birliği, Mescid-i Aksa´daki olayların sorumluluğunu Siyonist İsrail ile normalleşmeye pek meraklı olan Müslüman ülkelere yükledi ve ?İsrail polisinin Mescid-i Aksa´nın kapılarını kapatması ve namaz kılanlara saldırısı mukaddesata açık bir saldırı, ümmete karşı alçakça bir meydan okumadır? dedi.

Müslüman Âlimler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, ?İsrail polisinin Mescid-i Aksa´nın kapılarını kapatması ve namaz kılanlara saldırısı mukaddesata açıkça bir saldırı, ümmete karşı alçakça bir meydan okumadır. Yaşananlar, harekete geçmeyi mecbur kılıyor? ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

?MÜSLÜMANLARIN SUSKUNLUĞU AKSA´NIN BÖLÜNMESİNİN KABULÜ ANLAMINA GELİR...?

İslâm dünyasına Kudüs ve Aksa´nın yanında yer almak için tüm meşru yollara başvurma çağrısı yapılan açıklamada, İsrail´le ilişkileri normalleştirmek için çaba gösteren Müslüman ülkelere tepki gösterildi.

?İsrail´le normalleşme çabaları, bu Siyonist oluşuma cesaret vererek daha fazla saldırı yapmalarına yeşil ışık yakmaktadır. İsrail´le normalleşmeye koşturanlar Aksa olaylarının sorumlularıdır? ifadelerine yer verilen açıklamada, İslam ülkelerinin suskunluğunun Aksa´nın bölünmesinin kabulü anlamına geleceği uyarısı yapıldı.

?İSRAİL´İN SUÇLARINDAN ÜRDÜN SORUMLU?

Bu arada Ürdün meclisindeki Filistin Komisyonu Başkanı Yahya es-Suud, İsrail´in Mescid-i Aksa´ya yönelik ihlallerinden Ürdün hükümetini sorumlu tuttu. Komisyon Başkanı Suud, ?İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa´daki ihlallerinin sorumluluğu tamamen Ürdün hükümeti ve Başbakan Ömer er-Rezzaz´a aittir? ifadesini kullandı.

İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği tüm ihlallerin ülkede yaklaşan seçimler nedeniyle sistemli ve programlı yapıldığını belirten Suud, İsrail´in Amman Büyükleçisi´nin kovulmasını, Ürdün´ün Tel Aviv Büyükelçisi´nin geri çekilmesini ve iki ülke arasındaki gaz anlaşmasının feshedilmesini istedi.

 

 

YAHUDİLERDEN AKSA´YA BASKIN

Öte yandan İsrail polisi korumasındaki 240 fanatik Yahudi, işgal altındaki Kudüs´te bulunan Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü FirasDibs, ?Sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde Mescid-i Aksa´ya baskın düzenleyen fanatik Yahudilerin sayısı 240´ı buldu. Bunların 40´ı dini yüksek okul öğrencisi? ifadesini kullandı.

Yağışlı havaya rağmen fanatik Yahudilerin gruplar halinde baskınlarını sürdürdüğünü belirten Dibs, etrafta bulunan bazı Filistinlilerin tekbirlerle Yahudilere tepki gösterdiğini kaydetti.

İsrail rejiminin attığı adımlarla bir süredir gerginliğin tırmandığı Kudüs´te fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa´ya baskın düzenleme çağrıları da devam ediyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER