Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Stoltenberg: Bir Avrupa Ordusu NATO´ya Alternatif Olamaz

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Bir Avrupa ordusu NATO´ya alternatif olamaz. Bugün NATO, müttefikler arasında iş birliği için zaten bir platformdur. Kosova´da veya Ege´de olduğu gibi." dedi.

Stoltenberg: Bir Avrupa Ordusu NATO´ya Alternatif Olamaz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği´nin (AB) kendi ordusunu kurmak istemesine ilişkin "Bir Avrupa ordusu NATO´ya alternatif olamaz." dedi.

Alman Die Zeit gazetesine açıklamalarda bulunan Stoltenberg, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un NATO´ya "gerçek bir Avrupa ordusu" çağrısında bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, Avrupalıların, ortak savunma çabalarının NATO´daki Avrupa ayağını güçlendirmesi gerektiğini açıkça ortaya koyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

´´Bu olduğu sürece, Avrupa´nın bu çabalarını memnuniyetle karşılıyorum. Yük paylaşımını geliştirebilir, yeni askeri yetenekler geliştirmeye ve Avrupa savunma endüstrisinin parçalanmasının üstesinden gelmelerine yardımcı olabilirler. Ancak bir Avrupa ordusu NATO´ya alternatif olamaz. Bugün NATO, müttefikler arasında iş birliği için zaten bir platformdur. Kosova´da veya Ege´de olduğu gibi.´´

avrupa ordusu ile ilgili görsel sonucu

"NATO´yu güçlendirmeden Avrupa savunmasını güçlendiremez"

AB´nin NATO´nun halihazırda yaptığı konularda duplikasyona düşmemesinin önemli olduğunu vurgulayan Stoltenberg, "Avrupa´yı savunma çabalarını NATO çerçevesinde memnuniyetle karşılarım. AB vatandaşlarının yüzde 90´ından fazlası NATO ülkelerinde yaşıyor. NATO´yu güçlendirmeden Avrupa savunmasını güçlendiremez.´´ ifadesini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER