Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

STK'lardan çağrı: Av. Nesip Yıldırım serbest bırakılsın

Mazlumder Diyarbakır Kurucu Şube Başkanı ve Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Denetleme Avukat Nesip Yıldırım Cuma sabah saatlerinden beri gözaltında tutuluyor.

STK

Mazlumder Diyarbakır Kurucu Şube Başkanı ve Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı  Avukat Nesip Yıldırım Cuma sabah saatlerinden beri gözaltında tutuluyor.

Öte yandan, gözaltındaki avukatların Emniyetteki ifadelerinin bittiği gün içerisinde savcılığa çıkarılacakları kaydedildi.  

Uzun yıllardan beri Diyarbakır'da farklı sivil toplum kuruluşlarında görev alan ve insan hakları savunucusu olarak bilinen Yıldırım, adresi bilinmesine ve kaçma şüphesi olmamasına rağmen illegal örgütlere yapılan şafak operasyonları tavrıyla 06.40'ta evinden gözaltına alındı.

Diyarbakır merkezli sivil toplum kuruluşlarının da hakkında şahitlik ettiği Yıldırım'ı tanıyanlar kendisinin terörden hassaten de Fetullahçılıktan beri olduğunu beyan etmekte iken Yıldırım malesef yıllardır bir türlü bitmeyen ve dipsiz bir kuyu misali her eve giren FETÖ operasyonuna maruz kalmış durumda.

İnsan Hakları Aktivistliği ile tanınan Av Nesip  Yıldırım, bölgede yaşanan hukuksuzluklar karşısında yürüttüğü mücadele ile tanınmaktadır.

Diyarbakır ve civarında faaliyet gösteren bir İslami sivil toplum kuruluşu temsilcisinin maruz kaldığı bu hukuksuzluk yakından takip edilmekte ve FETÖ operasyonu adı altında yapılan bu hukuksuzluklarin durdurulması için acil çağrılar yapılmakta.

***

Hak İnisiyatifi Genel Merkezinin Açıklaması:

İnsan hakları savunucusu Av. Nesip Yıldırım’ın sabah 06.40 ta polis operasyonu ile gözaltına alınması kabul edilemez bir durum olup, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının ihlalidir, keyfi muameledir.Acilen serbest bırakılmalıdır.

Diyarbakır Baro Başkanı Nihat Eren: Serbest bırakılmalarını talep ediyoruz

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ise, “Sabah erken saatlerde üçü kadın dört meslektaşımız Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında evlerinden gözaltına alınmışlardır. Covid testi pozitif çıkan bir meslektaşımız serbest bırakılmış, bir meslektaşımızda rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştır. Diyarbakır Barosu olarak, meslektaşlarımızla dayanışma içinde olup soruşturma sürecini takip ediyor, bir an önce serbest bırakılmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Av. Ercan Ezgin:

Maalesef Feto davalarını sulandırma ve basitleştirme operasyonlarına üzülerek şahitlik etmekteyiz. 

Uzun yıllardır yakinen tanıdığımız, beraber birçok alanda geçmişte çalışmalar yaptığımız Av. Nesip Yıldırımı FETÖ iddasiýla evinden almak büyük bir yanlış olmuştur.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinin konuya ilişkin paylaşımı:

Yıllardır tanıdığımız, İnsan Hakları savunucusu ve Mazlum-Der ile müsemma Av. Nesip Yıldırım soyut ve temelsiz iddialarla gözaltına alınmıştır. Bu hukuksuzluğun son bulmasını ve Nesip Bey'in derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz!"

Malzumder Diyarbakır Şubesinin konuya ilişkin açıklaması:

"Mazlumder Diyarbakır Şube Eski Başkanlarımızdan  ve önceki dönem Genel Başkan yardımcımız Av. Nesip Yıldırım ve Diyarbakır Barosu üyesi üç kadın avukat bugün (11.02.2022) sabah saat 6.40 sıralarında evlerinde  yapılan aramadan sonra gözaltına alınmıştır. Diyarbakır ilinde avukatlık yapan, uzun zamandır İnsan Hakları Mücadelesi içinde olan, sivil toplum üyeleri tarafından tanınan Av. Nesip YıIdırım’ın sabah saatlerinde gözaltına alınması kabul edilemez bir durumdur. Adresleri bilinen ve çağrıldıklarında gidip ifade verebilecek kişilerin adeta sabah baskınları ile gözaltına alınması ve bu türden bir muameleye maruz bırakılması hukuken ve vicdanen kabul edilemez durumdur.Av.Nesip Yıldırım’ın ve gözaltında tutulan diğer kadın avukat arkadaşlarımızın bir an önce ifadelerinin alınıp işlemlerinin tamamlanarak serbest bırakılmasını beklemekteyiz.Sonra ki süreç için dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz."

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir'in açıklaması:

"Avukat Muhterem @nesipyildirim ‘ı İnsani ve İslami haklar temelinde sağlam bir mücadele zemini olan, dürüstlüğü ve nezaketiyle özgün bir kimliği olan değerli bir şahsiyet olarak biliriz."

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Diyarbakır Şube Başkanı Eşref Araç'ın açıklaması:

"İnsani ve İslami kimliğine, dürüstlüğüne, vefakarlığına şahit olduğum Av. @nesipyildirim arkadaşımıza yapılan muameleyi kınıyor, bir an evvel serbest bırakılmasını diliyorum."

Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen'in konuya ilişkin açıklaması:

"Avukat Muhterem @nesipyildirim ‘ı İnsani ve İslami haklar temelinde sağlam bir mücadele zemini olan, dürüstlüğü ve nezaketiyle özgün bir kimliği olan değerli bir şahsiyet olarak biliriz.."

Mazlumder Genel Merkezinin konuya ilişkin açıklaması:

"Diyarbakır Şubemizin Kurucu  Başkanı ve önceki dönem Genel Başkan Yardımcımız olan Avukat Nesip Yıldırım, bu sabaha karşı evinde arama yapılarak gözaltına alınmıştır. Son derece soyut ve hukuk nazarında hiçbir anlam ifade etmeyecek iddialarla, mesleğiyle ilgili konuların suçlama sayılmasına varacak varsayımlarla yapılan soruşturma işlemleri hukuki olmaktan uzaktır. Yıllardır  bir insan hakları savunucusu ve bir hukuk insanı olduğuna şahitlik ettiğimiz Nesip Yıldırım’ın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz."

Özgür-Der Genel Merkezinin konuya ilişkin açıklaması:

"Yıllardır Diyarbakır’da STK’larda görev alan insan hakları savunucusu Av. Nesip Yıldırım şehir eşrafınca tanınması ve kaçma şüphesi olmamasına rağmen Cuma sabah 06.40’da evinden bir şafak operasyonu tavrıyla göz altına alındı. Bölgedeki STK’lar tarafından hakkında şahitlik edilen ve tanıyanları tarafından terör örgütü ya da Fetullahçı olmasının mümkün olmadığı beyan edilen Yıldırım’ın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerekiyor. İslami kimliğiyle tanınan Yıldırım Diyarbakır ve civarında uzun yıllardır insan hakları mücadelesi sürdürmektedir. 15 Temmuz sonrası çokça mağduriyete sebep olan FETÖ operasyonlarının hukuka ve insan onuruna uygun olarak yürütülmesi büyük önem arz ediyor."

Ayhan Bilgen:

Herkes için adalet ve hukuk.

Türkiye aile Meclisi ve Adalet platformu sözcüsü Adem Çevik:

Mazlumder Disiplin Kurulu Başkanı Av.Nesip Yıldırım (11.02.2022)sabah saat 6.40 sıralarında evlerinde yapılan aramadan sonra gözaltına alınmıştır.

Diyarbakır ilinde avukatlık yapan, uzun zamandır İnsan Hakları Mücadelesi içinde olan, sivil toplum üyeleri tarafından tanınan Av.Nesip YıIdırım’ın sabah saatlerinde gözaltına alınması kabul edilemez bir durumdur.

Adresleri bilinen ve çağrıldıklarında gidip ifade verebilecek kişilerin adeta sabah baskınları ile gözaltına alınması ve bu türden bir muameleye maruz bırakılması hukuken ve vicdanen kabul edilemez durumdur. Türkiye Aile Birliği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Av.NesipYıldırım’ın biran önce ifadelerinin alınıp işlemlerinin tamamlanarak serbest bırakılmasını beklemekteyiz. Sonraki süreç için dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.

Gözaltına alınan avukatlar:

Gözaltına alınan avukatların isimleri şunlar, Nesip Yıldırım, Zehra Turhan, Birsen Erdönmez, Aysel Lale Babayiğit bulunuyor. Avukat Seval Paksoy’un ise arandığı öğrenildi.

Öte yandan, gözaltındaki avukatların Emniyetteki ifadelerinin bittiği gün içerisinde savcılığa çıkarılacakları kaydedildi.  



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER