Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sporun amacını unutmayalım

Prof. Dr. İbrahim BALCIOĞLU

Sporun amacını unutmayalım

Spor barışı, dostluğu, sevgiyi, kardeşliği temsil ediyor. Spor rekabet, yarışma, hazırlanma, sağlık, mutluluk demektir. Spor günümüzde tanıtım aracıdır, selamlaşma vasıtasıdır.

Cinayeti sporla yan yana getirmek ise insanın içini acıtıyor, geleceğini karartıyor. Cinayetin uygar insanların sözlüğünde yerinin olmaması gerekiyor. Ancak durum hiç de öyle değil. Moral bozucu, sinirleri alt üst eden cinayetler işleniyor.

02 Aralık 2018 tarihindeki Beşiktaş-Galatasaray maçını izlemek üzere Mehmet Tutulkan bir lokantaya gider. Maç sonucu çıkan kavgada kendisi ağır yaralandı. Tutulkan hastaneye kaldırıldı, yoğun bakıma alındı. Daha sonra Tutulkan hayata tutunamadı ve maalesef öldü.

Bu cinayetin hiçbir gerekçesi olamaz, hele hele sporla yan yana anılamaz. Önceden statlarda olan, gerçekleşen cinayetler şimdi kapalı mekanlarda ortaya çıkıyor. Demek ki kişilerde problem var. Problemlerle baş edemeyen kişilik bozukluğu olanlar toplumun kimyasını alt üst ediyor.

Yöneticilerin, oyuncuların ve herkesin diline dikkat etmesi lazımdır. Sivri dilli, sinir uçlarına dokunan demeçler verilmemelidir. Unutulmaması gerekir ki, kışkırtıcılar ve ?durumdan vazife? çıkaranlar hazır bekliyor. Dikkat edip toplumun kimyasını bozmamak görevimiz arasındadır.

Sporda önemli olan kalitedir ve onun toplumun tabanına yayılmasıdır. Bunu başarmak için gerekli alt yapı var, üst yapı mevcut. Önemli olan yetenekli olanların önünün açılmasıdır. Bu da işin uzmanlara bırakılmasıyla gerçekleşir.

Lucescu konusunu göz ardı etmiyoruz. Bu saygıdeğer hocanın dünya çapında olduğunu unutmayalım. Yardımcılarına gereken özeni ve değerli olduğu hissini gösterelim. ?Ekol? oluşturmak amacımız olmalıdır. Çünkü ?Ekol? oluşturmaya çok ihtiyacımız var.

Not: Giresun-Erikliman-İnece Köyü yolunun yapılması için milletvekilimiz avukat Sabri Öztürk devreye girdi. Giresun İl Özel İdaresi´nden haber bekliyoruz ve bu konuda ısrar ediyoruz.

Sonuç: ?Sporun kardeşlik, sevgi ve barışın aracı olduğunu göz ardı etmemeliyiz.?



Anahtar Kelimeler: Sporun amacını unutmayalım

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz