Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı! E-devlet mülakat (sözlü sınav) yeri sorgulama ekranı

Millî Eğitim Bakanlığınca, 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru yapan adayların sözlü sınav merkezleri açıklandı.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı! E-devlet mülakat (sözlü sınav) yeri sorgulama ekranı

Sözleşmeli öğretmenlik atama takvimiyle mülakat yerleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı için yapılacak olan 45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimiyle sınav yerlerinin ilan edileceği tarih duyuruldu. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri e-devlet üzeriden sorgulanabilecek. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yeri sorgulama e-devlet sayfası

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ AÇIKLANDI
 

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayınlanan 2023 öğretmen atama takvimine göre, adayların sözlü sınava alınacakları Mülakat yerleri MEB tarafından açıklandıktan sonra erişime açıldı.

 

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava alınacak adaylar e-devlet sistemi üzerinden yayımlanacak olup adaylar sonuçları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı 45 bin öğretmen alımında; Sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı. Başvuruların tamamlanması ardından gözler Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerine çevrildi. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri e-devlet sistemi üzerinden yayımlanacak olup adaylar sonuçları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek. İşte e-devlet sözleşmeli öğretmenlik mülakat yeri sorgulama ekranı.

E-DEVLET MÜLAKAT YERLERİ SORGULAMA

Sözlü sınav sonuçları da e-devlet sistemi üzerinden yayımlanacak olup adaylar sonuçlarını kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecektir.

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları ön başvuruları onaylananlardan KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan'da açıklanacak.

Sözlü sınava katılanların sınav puanları Sözlü Sınav Sonuç Ekranına işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.

Öğretmen adaylarının atama tercihleri 2-6 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları ise 8 Mayıs'ta açıklanacak. Atanan öğretmenler 1 Eylül'den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2023
 

Ön Başvuru ve Sözlü Sınav Merkezi Tercihlerinin Alınması 27/03/2023-01/04/2023

Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerininİlanı 04/04/2023

Sözlü Sınavların Yapılması 07-16/04/2023

Sözlü Sınav Sonuçlarının İlanı 18/04/2023

Sözlü Sınav Sonuçlarına İlişkin İtirazların Alınması 24-25/04/2023

 

Kaynak: star.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER