Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Soylu'dan olaylı Bursaspor - Amedspor maçının ardından açıklama geldi

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 23'üncü hafta karşılaşmasında Bursaspor sahasında Amedspor'u 2-1 mağlup etti. Ancak yaşanan olaylar, karşılaşmanın önüne geçti.

Soylu

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'un 23'üncü haftasında kümede kalma mücadelesi veren ve zor günler geçiren Bursaspor, ligin güçlü takımlarından Amed Sportif Faaliyetler'i konuk etti.

Karşılaşmayı yaklaşık 40 bin Bursaspor taraftarı takip ederken konuk ekibin taraftarları güvenlik nedeniyle stadyumda yer almadı.

Saha dışında ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Olaylar maç öncesinde başladı. Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarlarının protestosuyla karşılandı.

Amedsporlu bazı futbolcuların da taraftarlara karşılık vermesi sonucu tansiyon tırmandı.

Bunun üzerine Bursasporlu futbolcular da sahaya çıktı. İki takım futbolcuları arasında yaşanan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale etti.

Polisin müdahalesiyle saha içerisindeki arbede sonlandırılırken, her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü.

Olaylar maç sırasında da devam etti. Sahaya çok sayıda su şişesi ve yabancı madde fırlatıldı. Maç ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Maç sonu futbolcular soyunma odasına girerken, tansiyon yeniden yükseldi. Amed Sportif Faaliyetler yöneticileri ve futbolcuları ile Bursaspor tribünleri arasında gerginlik yaşandı.

Güvenlik güçlerinin müdahalesi ile gerginlik büyümeden yatıştırıldı. İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da, Amed Sportif Faaliyetler futbolcuları ve yöneticilerinin yanına gelerek, tansiyonun düşmesi için uyarılarda bulundu.

Olayla ilgili İçişleri Bakanı Soylu'dan bir açıklama geldi. Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bursa'daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve sporla bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır." ifadesini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER