Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Soylu müdahalede geç kalındığını kabul etti: “Hava ve yol şartları, havalimanlarının kapanması, telefonların çekmemesi”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın konuğu oldu.

Soylu müdahalede geç kalındığını kabul etti: “Hava ve yol şartları, havalimanlarının kapanması, telefonların çekmemesi”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın konuğu oldu.

Soylu, eleştiriler için şunları söyledi:

“Kapasite anında harekete geçirildi. Bu hazırladığımız kapasite jandarmasından, polisine kadar TSK’dan DSİ’sine kadar bütün arama kurtarma ekiplerimize kadar uluslararası sisteme kadar. Biz saat 5.30’da uluslararası sisteme çağrıya çıktık.

“Şöyle bir durum söz konusu, yaklaşık buraya ulaşabilenler 18-19 saatte ulaştılar. Türkiye’nin her tarafından anında yönlendirdi. Nurdağı yolu farklı noktaya gelmiş. Ankara-Konya arası kapanmış hem hava şartları hem yol şartları. Bütün araçlar yola çıktı, bütün araçlar gidebildiği her yere kadar ulaşmaya çalıştı.

“Sosyal medyadaki değerlendirmelerin gerçeklerinden alacaklarımız var”

“20 binin üzerinde binada arama kurtarma yapıldı. 20 binin üzerinde bina yapıldı 10 ayrı bölgede. Siz elinizdeki bütün arama kurtarma personeliyle ulaşabildiğimiz maksimum sayı 35 bindir.

“Bu depremin büyüklüğü, etkisi, bu depremin yıktığı binalar ve bu depremin özellikle yıktığı fay hattı esas itibarıyla ve biraz önce anlattığım koşullar, havalimanlarının kapalı olması, telefonların çekmiyor olması, hava şartlarının ciddi şekilde etkilemesi evet bir zaman diliminde alana ulaşmayı zorlandırdı. Ama o insanlar yola çıktı.

“Muhakkak ki sözler olacak biz acı bir gerçekle karşı karşıyayız. Sosyal medyada birtakım değerlendirmeler yapacaklar. O değerlendirmelerin gerçeklerinden alacaklarımız var.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER