Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sosyolog Özkan Yusuf Özburun "Yanlış anlaşılmaktansa hiç anlaşılmamak iyidir"

Sosyolog Özkan Yusuf Özburun, günümüz tartışma ortamlarını "herkesin her şeyi bilip eleştirdiği, gazeteci ağzının rağbet gördüğü, düşünce adamlarının "kullanışlı olup olmadığına göre" ele alındığı zamanlarda susmak erdemdir" diyerek eleştirdi.

Sosyolog Özkan Yusuf Özburun

Gittiğim her seminer ve eğitimde, kitap imzalarında, danışanlarımla birebir seanslarımda muhib ve dostlarım ısrarla soruyorlar: "Hocam son zamanlarda mesleki paylaşımlar dışında neden bir şey yazmıyorsun? Sizin cesur ve derinlikli analizlerinizi okur, istifade ederdik?"

el-Cevap: 1. İnsanların kalp, vicdan ve derin idrakle değil de taraftarlık, aktif siyasetin hamasi yüzeyselliği ile yıkıcı düşündüğü, "ya benim gibi düşünecek, benim yanımda olacaksın ya da kara toprağınsın" dediği zamanlarda susmak daha evladır. 

2. Yanlış anlaşılmaktansa hiç anlaşılmamak iyidir.

3. Her türlü kör milliyetçilik vebalıdır, tahripkardır. İndirgemeci ve tahammülsüzdür. Din soslu, tek boyutlu tarih baharatına bandırılmış milliyetçilikler en dehşetli olanıdır. Akılları kör eder, kalpleri katılaştırır.

4. Zihni aktüel gündemin mizansız bozuk gıdalarıyla zehirlenmiş kitlelere ilim ve irfan ölçüleriyle hitap etmek geri tepeceği için hikmetsiz ve abestir.

5. Akıl veren pazarlamacıların çok olduğu, herkesin her şeyi bilip eleştirdiği, gazeteci ağzının rağbet gördüğü, düşünce adamlarının "kullanışlı olup olmadığına göre" ele alındığı zamanlarda susmak erdemdir.

6. Ülkeyi ayakta tutan sütunlar ilkelerdir. İlkesiz ülke isteyenlere ne ile nasıl hitab edilecektir?
Niyet hayr, akıbet hayr... Selam ve dua ile...

 

Özkan Yusuf Özburun

(?Şair şiirine, yazar yazdığına, mütercim çevirdiğine, hatip hitabına dahildir?, derdi ve bundan başka özyaşam öyküsü bilmezdi ki hala da öyledir. Fakat kendisi, meraklısına, sahibinden-ihtiyaçtan, ikinci el bir biyografi sunmak durumundadır?)

1972 yılı Nevşehir doğumlu. İlkokulu Nevşehir´de, ortaokul ve liseyi Ankara´da tamamlayan Özburun, 1989 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü´nden 1993 yılında mezun oldu. Aynı Fakülte´nin Felsefe Tarihi Bölümü´nde yüksek lisans eğitimine devam etti.

İlk yazı ve şiirlerini lise yıllarında yayımlamaya başlayan Özburun, Dergah, Kırklar, Yansıma, Kelime gibi pek çok dergide yazarak, ayrıca kimi gazetelerde köşe yazarlığı yaparak ürünlerini yayımladı ve halen aktif bir şekilde yazı serüvenini sürdürüyor. Felsefe öğretmenliği, editörlük, genel yayın yönetmenliği, radyo ve tv sunuculuğu, psikolojik danışmanlık gibi bir çok iş yapmış olan Özburun, şu an radyo ve tv programları yapmaya, kitapların dünyasında dolaşmaya ve sosyolojik- psikolojik- düşünce konularında seminerler sunmaya devam etmektedir. Yayımlanmış eserlerinin yanında Türkçe´ye kazandırılmasına ve yayına hazırlanmasına katkıda bulunduğu 200´ü aşkın eser bulunmaktadır.

Yayımlanmış belli başlı eserleri:

-Toprak Kabın Türküsü (Furkan Yay. 1993)/ Şiir
-Münzevi Sözler (Furkan Yay. 1994)/ Şiir
-Kıvılcımlar Kitabı (Kaknüs Yay. 1997)/ Şiir
-Son Ağaç (Birey Yay. 2002)/ Şiir

-Hatırla Beni Hayat (Birun Yay.2003)/ Deneme
-Rabbin Sana Küsmedi (Bilge Yay. 2006)/ Deneme (Senai Demirci ile birlikte)
-Düştüğün Yerden Kalkacaksın (2009, Timaş Yay., Deneme)
-Teselliler Kitabı (2009, Timaş Yay, Deneme)

-İnsan Sıcağı Öyküleri (Hayat Yay. 2005)/ Haz.
-Yaşama Sevinci Öyküleri (Hayat Yay. 2005)/ Haz.
-Hayata Dokunan Öyküler (Hayat Yay. 2005) Haz.


*Yazarın biyografi bilgisi kim psikoloji sitesinden alıntılanmıştır.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER