Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SON DAKİKA! TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN´DAN ASTANA´DA 3´LÜ ZİRVE

Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarının Kazakistan´ın Astana kentinde Suriye için bir araya geleceği bildirildi.

SON DAKİKA! TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN´DAN ASTANA´DA 3´LÜ ZİRVE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İranlı ve Rus mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmesinde İstanbul´da bir Suriye Zirvesi´nin toplanması kararlaştırılmıştı.

İstanbul´da yapılacak zirveden önce üç ülkenin dışişleri bakanlarının Astana´da toplanacağı duyuruldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun Rus ve İranlı mevkidaşları Sergey Lavrov ve Cevad Zarif´le yapacğı üçlü Astana toplantısının İstanbul´daki Suriye Zirvesi´nden iki hafta önce olacağı belirtildi.

İLK ZİRVE SOÇİ´DE YAPILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´nin katıldığı üçlü zirvenin ilki 22 Kasım 2017´de Rusya´nın Soçi kentinde gerçekleştirilmişti.

ERDOĞAN VE RUHANİ TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´yle bugün telefonda görüştü. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye meselesindeki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terör unsurlarına karşı verilen mücadelede işbirliğinin önemi vurgulandı.

İki lider, Suriye meselesine çözüm bulmaya yönelik çabalar çerçevesinde Astana süreci ve Soçi Kongresi´ne de değindiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme vesilesiyle, İran´da yolcu uçağının düşmesi neticesinde hayatını kaybedenler için Ruhani´nin şahsında tüm İran halkına taziyelerini de iletti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER