Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SON DAKİKA! MERKEL´İN SURİYE KONUSUNDAKİ ÇEKİNGEN TAVRI KOALİSYONU İKİYE BÖLDÜ

Esad´ın Doğu Guta´da kimyasal silah kullanmasının ardından ABD başkanı Donald Trump savaş tehdidinde bulundu. Başta Fransa ve İngiltere gibi ülkelerden Başkan Trump´ın açıklamalarına destek gelirken, Almanya Başbakanı Angela Merkel "Suriye´ye olası bir mü

SON DAKİKA! MERKEL´İN SURİYE KONUSUNDAKİ ÇEKİNGEN TAVRI KOALİSYONU İKİYE BÖLDÜ

ABD Başkanı Donald Trump´ın savaş tehdidinin ardından uluslararası araneda birçok ülkeden destek geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, olası bir askeri müdahalede yer almayacaklarını açıklayarak Alman kamuoyunu ikiye böldü. Birçok siyasetçi bu gibi durumlarda ABD´ye destek olunması gerektiğini vurgularken, birkaçı ise Merkel´in baştan kapıyı kapatacak net açıklamalardan kaçınması gerektiğini ifade etti. 

Alman basını ise ABD´nin Suriye´de olası bir müdahaledede ne kadar çekimser kalabileceğini tartışıyor. 

Hür Demokrat Partisi (FDP) Dışişleri Bakanı Alexander Graf Lambsdorff Merkel´in son açıklamasını sert bir dille eleştirirken "Merkel´in baştan bu kadar net bir şekilde müdahale etmeme sinyalini vermiş olduğu için üzgünüm. Müdahalede bulunan partnerlerimizin detseğe ihtiyacı varsa buna karşılık verilmeli" dedi. Lambsdorff ABD, İngiltere ve Fransa´nın yanında yer almanın ne denli önemli olduğunu aktararak "ABD, İngiltere ve Fransa müdahale sinyali vermişken, biz de Hür Demokrat Partisi olarak bu kararın arkasında dururuz" şeklinde konuştu.  

DIŞİŞLERİ BAKANI MAAS DESTEKLEME TARAFTARI

Merkel´in açıklamasının aksine Dışişleri Bakanı Heiko Maas, kimyasal saldırıya karşılık askeri müdahalede Almanya´nın destek vermesi gerektiğini ve bu katliamın sonlandırılması için elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı. Maas ayrıca "Askeri müdahalenin olup olmayacağı hiçbir zaman tartışma konusu olmadı" dedi. 

HALK ASKERİ MÜDAHALEYİ İSTEMİYOR

Alman Bild gazetesinin yapmış olduğu anket çalışmasının sonucunda göre, Alman halkının yüzde 58´i Suriye´ye olası bir askeri müdahaleyi desteklemiyor. Müdahaleyi destekleyenler ise sadece yüzde 7. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER