Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SON DAKİKA! ESED DOĞU GUTA´YA SALDIRIDI, RUSYA SAVUNDU

Esad Rejimi, 5 saatlik ateşkes anlaşmasına rağmen Doğu Guta´ya saldırdı. Saldırıda can kaybını olup olmadığı henüz bilinmiyor. Rusya ise muhalifleri sorumlu tutu. İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, kimyasal iddialarını kanıtlanması durumunda Esed rejimin

SON DAKİKA! ESED DOĞU GUTA´YA SALDIRIDI, RUSYA SAVUNDU

Anadolu Ajansı, Birleşmiş Milletler tarafından alınan Suriye´de bir aylık insani ateşkes kararına rağmen Şam yönetiminin Doğu Guta´ya saldırılar düzenlediği bilgisini geçti.

RUSYA MUHALİFLERİ SORUMLU TUTTU

Doğu Guta´da saldırı haberlerinin gelmesinin ardından Rusya´dan açıklama geldi. Rusya, saldırılardan muhalifleri sorumlu tutarken, "Doğu Guta´da insani koridor top ateşine tutuluyor. Top ateşi nedeniyle siviller Doğu Guta´dan ayrılamıyor" açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçen hafta Suriye´de bir ay süreyle geçerli olacak insani yardımların ulaştırılabilmesi için ateşkes ilan etmişti.  Yürürlüğe girmesi için 72 saat süre tanınan ateşkese dair Rusya´dan da dün bir açıklama geldi.

Rusya da saat 09.00´la 14.00 arasında insani yardımlar için Doğu Guta´ya yapılan saldırıların durdurulacağını açıklamıştu.

İNGİLTERE´DEN VURURUZ UYARISI

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, kimyasal iddialarını kanıtlanması durumunda Esed rejimine karşı hava saldırılarını destekleyebileceklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçen hafta Suriye´de bir ay süreyle geçerli olacak insani yardımların ulaştırılabilmesi için ateşkes ilan etmişti. Yürürlüğe girmesi için 72 saat süre tanınan ateşkese dair Rusya´dan da dün bir açıklama geldi.

Rusya da saat 09.00´la 14.00 arasında insani yardımlar için Doğu Guta´ya yapılan saldırıların durdurulacağını açıklamıştu. Rusya´nın kararına rağmen Esad Rejimi Doğu Guta´ya tekrar saldırı düzenledi. Saldırıda ölü veya yaralı olup olmadığın bilinmiyor. 

DOĞU GUTA´DA KATLİAM

Suriyeli muhaliflerin elindeki Doğu Guta´da büyük bir sivil katliamı yaşanıyor. Suriye ordusuna bağlı uçak ve helikopterler yüzbinlerce sivilin yaşadığı bölgeye yıllardır bomba yağdırıyor. İnsani yardım kuruluşları Rus uçaklarının da hava saldırılarına katıldığını ifade ediyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER