Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SON DAKİKA! ERDOĞAN´DAN PUTİN´E: REJİM AFRİN´E GİRERSE SONUÇLARINA KATLANIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Erdoğan görüşmede, Şam yönetimine bağlı güçlerin Afrin´e gireceği yönündeki iddialara karşılık "Rejim Afrin´e girerse sonuçlarına da katlanır" mesajı verdi.

SON DAKİKA! ERDOĞAN´DAN PUTİN´E: REJİM AFRİN´E GİRERSE SONUÇLARINA KATLANIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

PLANLANDIĞI ŞEKİLDE SÜRECEK

CNN Türk´ün haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Putin´e, Esad´a bağlı güçlerin Afrin´e gireceği iddialarıyla ilgili olarak, "Suriye rejimi  bu yola girerse sonuçları olur" dediği öğrenildi. Erdoğan´ın ayrıca Zeytin Dalı harekatının planlandığı şekilde süreceğini söylediği belirtildi.

Görüşmede Rusya´nın Türkiye´nin harekatın sürdürülmesi kararlılığını anlayışla karşıladığı ifade edildi.

İki lider, Afrin ve İdlib konuları ele alındı. İdlib´de Gerginliği Azaltma Bölgesi´nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değindi. 

Erdoğan, Afrin´e yönelik Zeytin Dalı Harekatına ilişkin bilgi paylaşımında bulunurken, terörle mücadele konusunda işbirliği ve eş güdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi.

REJİMİN HAMLESİNİN ARDINDAN...

Görüşmenin, rejim güçlerinin Afrin´e girme hazırlığı yaptığına yönelik haberlerin ardından gelmesi dikkat çekti. Ankara, hamleye sert cevap verdi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Rejim buraya PKK´yı, YPG´yi temizlemek için girerse problem yok. YPG´yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini kimse durduramaz" dedi.

Suriye devlet televizyonu, terör örgütü PKK´nın Suriye uzantısı PYD´yle Şam yönetiminin yaptığı pazarlıklara ilişkin bir son dakika gelişmesini duyurdu. Rejimin resmi haber ajansı SANA da gelişmeyi son dakika olarak geçmişti. 

Dün Reuters´a konuşan terör örgütü YPG/PKK´ya yakın kaynaklar, PKK´nın uzantısı SDG´nin Esad rejim güçleri ile anlaştığını, Esad güçlerinin Afrin´e gireceğini iddia etmişti. 

İddiaya göre; Esad güçleri, Türkiye´nin Zeytin Dalı harekâtının hedefindeki Afrin´e girecek. Terör örgütü PKK/YPG kaynakları, Şam rejiminin sınır hattı boyunca konuşlanacağını ve iki gün içinde Afrin´e girebileceğini söyledi.

ERDOĞAN VE RUHANİ TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´yle bugün telefonda görüştü. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye meselesindeki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terör unsurlarına karşı verilen mücadelede işbirliğinin önemi vurgulandı.

İki lider, Suriye meselesine çözüm bulmaya yönelik çabalar çerçevesinde Astana süreci ve Soçi Kongresi´ne de değindiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme vesilesiyle, İran´da yolcu uçağının düşmesi neticesinde hayatını kaybedenler için Ruhani´nin şahsında tüm İran halkına taziyelerini de iletti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER