Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SON DAKİKA! BAKAN ÇAVUŞOĞLU´NDAN FRANSA´YA: SEN KİMSİN?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG ile Türkiye arasında arabuluculuk yapmayı teklif eden Fransa´ya "Sen kimsin, arabuluculuk yapacaksın. Bu cüreti nereden buluyorsun?" diyerek sert tepki gösterdi.

SON DAKİKA! BAKAN ÇAVUŞOĞLU´NDAN FRANSA´YA: SEN KİMSİN?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün yaptığı açıklamada "Kürtlere destek garantisi verdik. DSG Türkiye arasında arabulucu olabiliriz. Fransa ABD ile anlaştı, Menbiç´e asker gönderecek" dedi.

Bu skandal açıklamanın ardından Türkiye´den art arda gelen tepkilere bir de son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun tepkisi de eklendi.

"FRANSA ÇİFTE STANDART GÖSTERİYOR"

Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Macron´un açıklamasına şöyle tepki gösterdi:

"Her şeyden önce bugün Dışişleri Bakanı´na da söyledim. Bir terör örgütünün en üst düzeyde karşılanması esasen Fransa´nın terör örgütleri konusunda çifte standart içinde olduğunun göstergesidir. Diğer taraftan sordum Fransa´ya terör saldırısında bulunan kişilerin temsilcilerini cumhurbaşkanımız Külliye´de ağırlasa ne düşünür? YPG Fransa´ya saldırmamış olabilir. Ama YPG-PKK Türkiye´de 40 bin kişinin ölümüne sebep olan bir terör örgütü. Fransa dürüst değil, yüzlerine söylüyoruz. Diğer taraftan Fransa´nın SDG veya adının ne olduğu önemli değil?

"SEN KİMSİN?"

Bizimle teröristler arasında arabulucuk yapma önerisi gerçekten kabul edilemez. Bu Fransa her konuda ´Arabulucuk yapıyorum, rol alıyorum´ diyor hep, Ortadoğu konusunda hep ortada kalıyor. Bir netice almak için değil, ´Ben de varım´ demek için? Sen kimsin arabuluculuk yapacaksın? Bir terör örgütüyle Türkiye arasında arabuluculuk yapma cürretini nerden buluyorsun?"



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER