Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SON BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI, İLK CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay´ın kariyeri, bugüne kadar üstlendiği görevler ve yaptığı açıklamalar, kamuoyunun gündeminde.

SON BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI, İLK CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI

Fuat Oktay, 9 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinedeki en çarpıcı isim olarak öne çıkıyor. Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı yardımcısı ünvanına sahip olan Oktay, Başbakanlığın da son müşteşarı olarak kariyerli bir özgeçmişe sahip.

Yeni kabine içerisinde ilk ve tek Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Türk Hava Yolları ve Başbakanlık´ta önemli görevler üstlenmiş bir isim. AFAD yöneticiliği ve özel bir üniversitenin dekanlığı da, Oktay´ın kariyerindeki diğer görevler olarak kayıtlarda yer alıyor.

1964 yılında Yozgat´ın Çekerek ilçesinde dünyaya gelen Fuat Oktay, Çukurova Üniversitesi´nden 1985 yılında mezun oldu. İşletme lisans programını tamamlamasının ardından bir süre Çukurova´da araştırma görevlisi olarak çalıştı.

Oktay´ın eğitim kariyerinde en dikkat çeken detaylar Detroit´teki Wayne State Üniversitesi´nde imalat mühendisliği ve işletme alanlarında yüksek lisans programları olarak göze çarpıyor. 1990 yılında tamamladığı yüksek lisans programlarının ardından aynı üniversitede havacılık ve otomotiv endüstrisi alanlarında doktora derecesi aldı.

 

 

 

Türk Hava Yolları (THY) Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı 2008-2012 yılları arasına denk geliyor. Görev süresince THY´ye çok sayıda ortak girişim projesi kazandırdı, süreçleri yürüttü.

2 Ocak 2012 tarihi itibariyle 19 Haziran 2016´ya kadar T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevinde bulundu. 19 Haziran 2016´dan 9 Temmuz´a kadar Başbakanlık Müsteşarlığı yaptı.

´´Böyle bir Başbakan´la çalışmak, ayrıcalıktı´´

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay´ın 30 Haziran 2018 tarihli açıklamaları da dikkat çekiciydi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş aşamasında Başbakanlık ve diğer bakanlıkların tasfiye süreçleri, Cumhurbaşkanı ve Başbakan´a ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Oktay´ın açıklamaları, bugünlere işaret ediyor. 

´´Bu bir yasal olarak verilen ´´Görevi yaptım, işim bitti.´´ denilebilecek bir olay değil. Bizden kaynaklı hiçbir şekilde şu veya bu şekilde üzecek hiçbir konu olmamalı. Başbakanımızın da Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlarımızın da alnı dik olmalıdır, yani rahat olmalıdır. Bilmeliler ki karar alınmışsa burada yapılacaktır. Bu şevkle, bu bilinçle yapılan bir görev. Bu TBMM´nin kuruluşundan, ilk gününden beri bu sadece bizim yaptığımız değil, bütün müsteşarların yaptığı bir görev, bir çalışma. İnşallah yeni sistemde de alnımızın akıyla bunu hem şu aşamada bir yeni sistemin kuruluş aşaması hem mevcut yapının da tasfiye ve tevil işlemleriyle uğraşıyoruz  Bununla da birlikte alnımızın akıyla her şeyi teslim ettiğimizde gönül rahatlığıyla görevi teslim ediyor olacağız inşallah.´´

 

Eski Başbakan Binali Yıldırım´la ilgili yaptığı açıklamalar da dikkat çekiciydi. İşte o açıklamalar:

´´Kendisiyle barışık, etrafıya barşılık, herkesle barışık ve kendisi için bir ajandası olmayan, gerçekten milletini memleketini seven, Cumhurbaşkanımızla çok yakinen tek bir hedef, ideal uğruna birleşebilen, devlet mekanizmasını son derece etkin yönetmeye çalışan ve bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir Başnakanımız. Tabii böyle bir Başbakanla çalışmak bir ayrıcalıktı.´´



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER