Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Soğan kurudu!

Çare ithalatta aranıyor... Bu, Türkiye´nin üretim planlaması ve politikasının olmadığını gösteriyor?

Soğan kurudu!

Hastalık sebebiyle üretimi düşen ve fiyatı hızla artan soğan için Kasım ayında ?Fiyatı 2019´da 10 TL´yi bulabilir? yorumları yapılmıştı. Artan soğan fiyatını ?depo baskınları?yla düşürmeye çalışan siyasi iktidar, piyasaya sürülen soğanların azalmasıyla şimdi de ithalata yöneldi. Kuru soğan ithalatında yüzde 49,5 olan gümrük vergisi Şubat sonuna kadar sıfırlanarak ithalatın önü açıldı.

İthalat Rejimine Ek Karar ile kuru soğanda gümrük vergisi 28 Şubat´a kadar sıfırlandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kuru soğan ithalatında gümrük vergisi Bosna Hersek için sıfır, Singapur için yüzde 30,9, diğer ülkeler için ise yüzde 49,5 şeklinde uygulanıyordu.

Kuru soğan, 2018 Kasım ayında yüzde 50,58´lik fiyat artışıyla zam şampiyonu olmuştu. Ticaret Bakanlığıncayürütülen kararın, kuru soğan fiyatlarındaki artışın önüne geçilmesi, iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulması ve spekülatiffiyat hareketlerin e meydan verilmemesi amacıyla ekim dönemi de dikkate alınarak uygulanacağı bildirildi.

 

DEPO BASKINLARI DA ÇARE OLMADI

Uzmanlar, kuru soğandaki fiyat artışına soğanda görülen hastalığın ve çürümenin neden olduğunu ifade ederken, devlet yetkilileri geçtiğimiz aylarda soğan depolarına baskın yapmış ancak soğan fiyatı tezgahlarda yine düşmemişti.

 



Anahtar Kelimeler: Soğan kurudu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER