Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SMA hastaları ilaçlarını bugünden itibaren alabilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, SMA hastalarının bugünden itibaren ilaçlarını alabileceğini açıkladı. Selçuk "SMA hastalığının tip 1, tip 2 ve tip 3 evresinde gerekli ilaç masraflarını karşılıyoruz. İlaca erişimde hiçbir sorun olmayacak"

SMA hastaları ilaçlarını bugünden itibaren alabilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "SMA hastaları ilaçlarını bugünden itibaren alabilecek" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıklamasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, geri ödeme listesine alınan ilaçların ödenmesine bugün itibariyle başlandığını belirtti. Karar Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÖDEMELER BUGÜN BAŞLIYOR

Bakan Selçuk, bugün Resmi Gazete´de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği´nde (SUT) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın AK Parti Genel Merkezi´nde düzenlenen Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı´nda SMA hastaları için müjdeyi duyurduğunu, tip 1 tedavisinin ardından tip 2 ve tip 3 ilaçlarının da geri ödeme listesine alındığını açıkladığını anımsatan Selçuk, bu açıklamanın ardından geri ödeme listesine alınan ilaçların ödenmesine bugün itibarıyla başlandığını belirtti.

"10 İLACI DAHA GERİ ÖDEME LİSTESİNE ALDIK"

Kararın, Resmi Gazete´de yayımlanan tebliğle yürürlüğe girdiğini aktaran Bakan Selçuk, SUT´taki yeni düzenlemelerle birlikte 10 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını, yurt dışı ilaç sayısının 400´e, yurt içi ilaç sayısının da 8 bin 562´ye ulaştığını ifade etti. 

Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaşlarımızın ilaçlarının temini konusunda önemli bir görev yürüttüğünü belirten Bakan Selçuk, "Türkiye´deki sosyal güvenlik sistemi, dünyanın en kapsamlı sosyal güvenlik uygulamasıdır." değerlendirmesini yaptı. 

"ÇOK YOĞUN VE HASSAS BİR SÜREÇ YÖNETTİK"

Selçuk, açıklamasında şunları kaydetti: "SMA hastalarımız için tip 1 tedavisinde kullanılan ilaçlar hali hazırda SGK ödeme kapsamındaydı. Tamamen insani bir yaklaşımla Sağlık Bakanlığımız ile birlikte tip 2 ve tip 3 ilaçlarının temini için tüm imkanlarımızı seferber ettik, ilaçların temini için çok yoğun ve hassas bir süreç yönettik. SMA hastalarımızın ilaç ve tedavilerini devlet güvencesi altına aldık. Bakanlık olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü tedavi ve ilacı dünyanın neresinde olursa olsun erişime açmak için çalışıyoruz."

Sağlık konusunu hiçbir zaman maliyet unsuru olarak görmediklerini aktaran Selçuk "SMA hastalığının tip 1, tip 2 ve tip 3 evresinde gerekli ilaç masraflarını karşılıyoruz. İlaca erişimde hiçbir sorun olmayacak"  dedi.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi´nde düzenlenen ´Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı´nda SMA hastaları için müjdeyi duyurmuş, tip 1 tedavisinin ardından tip 2 ve tip 3 ilaçlarının da geri ödeme listesine alındığını açıklamıştı.


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER