Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Skandal Erdoğan tweeti

Michael Rubin ayarı kaçırdı

Eski Pentagon yetkilisi, American Enterprise Instute (AEI) yazarı Neo-Con yazar Michael Rubin yine Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı hedef aldı...

15 Temmuz darbe girişimini 6 ay önce söyleyen ve FETÖ´ye destek çıkan yazılarıyla öne çıkan eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin´den tepki çeken bir paylaşım daha geldi. Rubin, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı, ABD´nin işgaliyle koltuğundan olan Panama´nın lideri Noriega´ya benzetti.

Başkent Washington´da yerleşik Amerikan Girişimcilik Enstitüsünün (AEI) uzmanlarından Michael Rubin, son dönemde Türkiye ile ilgili tartışmalı söylemleri ve yazılarıyla gündeme gelmeye başladı.

Twitter adresinden, ABD´de kara para aklama ve ABD´nin İran´a yönelik yaptırımlarını delme suçlamasıyla yargılanan Zarrab davasını hatırlatan Rubin, ?Yeni Zarrab iddianamesinde Erdoğan´ın ismi defalarca geçiyor? ifadelerini paylaştı.

 

Rubin bu ifadelerine ek olarak ise ilginç bir ismi dile getirdi. Rubin Tweetinin devamında, ?Böyle bir durum son olarak Manuel Noriega´nın başına gelmişti? dedi.

 

KİM BU MANUEL NORİEGA?


Tam ismi Manuel Antonio Noriega Moreno... Panama´nın 1989 yılına kadar devlet başkanlığını yürüten kişi olarak biliniyor. Noriega´nın başkanlığı ise ülkesinin, ABD askerleri tarafından işgal edilmesine kadar sürmüştü.

Noriega, ABD tarafından, Nisan 1992 yılında uyuşturucu kaçakçılığı, haraç toplamak ve kara para aklamakla suçlandı. ABD´de yargılanıp 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fransa´ya gönderilen Noriega geçen Mayıs ayında hayatını kaybetti.

Eski Pentagoncu Rubin´in Cumhurbaşkanı Erdoğan için Noriega örneğini vermesi ise Twitter´da tepki çekti.

FETÖ İLE İLİŞKİSİ MERAK KONUSU


Son aylardaki yazıları FETÖ´nün ABD´deki yayın organlarından "Zaman Amerika" tarafından Türkçeye çevrilerek yayımlanan Rubin´in FETÖ´nün ABD yapılanmasıyla ilişkileri merak konusu olurken, FETÖ´nün Amerika´daki yayın organları, haberlerinde Michael Rubin´i "ABD´nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı, eski Pentagon çalışanı" olarak tanıtmaya devam ediyor.

Darbe girişiminden dört gün sonra 19 Temmuz´daki yazısına "Gülen´i iade etmek mi? Cidden mi?" başlığını atan Rubin, FETÖ elebaşı Gülen´in darbe girişimiyle hiçbir alakasının olmadığını savunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Gülen üzerinden güç gösterisi yaptığını iddia etti.

Darbe girişiminde "FETÖ´yü aklamaya çalışan" Rubin´in, Türkiye aleyhindeki mesnetsiz iddia ve iftiralarında FETÖ´nün hangi boyutta etkili olduğu ise merak ediliyor.

GÜLEN´İN SİTESİNDE RUBİN


FETÖ örgütü elebaşı Gülen´e ait internet sitesinde, Rubin´in 20 Mayıs 2015 tarihinde "Commentary Magazine" adlı dergide yayımlanan "Reconsidering Fethullah Gülen (Fethullah Gülen´i Yeniden Düşünmek)" başlıklı makalesinin yer alması dikkati çekiyor.

Rubin, söz konusu makalede ilk yıllarında "Gülen´i yanlış tanıdığını", sonraki yıllarda "fikirlerinin olumlu anlamda değiştiğini" kaydederek FETÖ elebaşı Gülen´in hareketinin ne kadar "iyi işler yaptığını" anlatıyor.

Aynı sitede, Rubin´e ait en eskisi 5 Ağustos 2015 tarihli "Gülen Okulları ve Hukukun Üstünlüğü" başlıklı yazı olmak üzere toplam 5 makale yer alıyor. Rubin´e ait yazıların tamamının, 17-25 Aralık sürecinden sonraki tarihlere denk gelmesi de ayrıca dikkati çekiyor.

 

Kaynak: İnterent Haber



Anahtar Kelimeler: Skandal Erdoğan tweeti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER