Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SİYONİSTLER DURMUYOR? FANATİK YAHUDİLER MESCİD-İ AKSA´YA BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail polisi eşliğindeki 382 fanatik Yahudi, Museviliğin üç önemli bayramından biri olan Sukot (Çardaklar) Bayramı´nın üçüncü gününde işgal altındaki Doğu Kudüs´te bulunan Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi.

SİYONİSTLER DURMUYOR? FANATİK YAHUDİLER MESCİD-İ AKSA´YA BASKIN DÜZENLEDİ

26. 09. 2018 Çarşamba

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, yaptığı yazılı açıklamada, 382 fanatik Yahudinin Mescid-i Aksa´nın güneybatı bölgesindeki Fas (El-Meğaribe) Kapısı´ndan girerek Harem-i Şerif´e baskın düzenlediğini ifade etti.

Fanatik Yahudilerin baskını sırasında İsrail polisinin de kapılarda Müslümanların kimliklerini alıkoyarak Aksa´ya girişlerine kısıtlama getirdiği görüldü.

Öte yandan, baskınla eş zamanlı olarak Mescid-i Aksa´nın güneybatı duvarı olan Ağlama Duvarı´nde Sukot Bayramı münasebetiyle on binlerce Yahudi toplandı.

Önceki gün başlayan ve bir hafta sürecek olan Sukot (Çardaklar) Bayramı münasebetiyle fanatik Yahudi STK´ları, sık sık "Tapınak Tepesi" olarak isimlendirdikleri Mescid-i Aksa´ya yönelik baskın çağrıları yapıyor.

Yahudilerin baskınları 2003´te başladı

Yahudilerin Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemesi, İsrail polisinin tek taraflı aldığı kararla 2003´te başladı.

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı´na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin tüm itirazlarına rağmen, İsrail makamları baskınları sürdürmekte ısrar ediyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs´ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu´s Sahra Camisi´nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa´da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER