Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sivil Toplum Kuruluşları: Cenin Yalnız Değildir! İsrail Bir Terör Devletidir!

HerTaraf'ın haberi; Sivil toplum kuruluşları Cenin'de yaşanan katliamlar ve İşgalci İsrail'in saldırılarına dikkat çekmek ve yaşananları kınamak için bugün İHH Genel Merkezinde bir araya geldi.

Sivil Toplum Kuruluşları: Cenin Yalnız Değildir! İsrail Bir Terör Devletidir!

Sivil toplum kuruluşları Cenin'de yaşanan katliamlar ve İşgalci İsrail'in saldırılarına dikkat çekmek ve yaşananları kınamak için bugün İHH Genel Merkezinde bir araya geldi.

İşgalci İsrail'in vahşeti, Filistinlileri hedef almaya devam ediyor. Dünya kamuoyunun da ilgisizliğinden güç alan işgal çetesi 19 Haziran Pazartesi sabahı Cenin’de gerçekleştirdiği saldırılar neticesinde 7 Filistinliyi şehit etmiş, 18’i ağır olmak üzere 66 Filistinliyi de yaralamıştı... Şehit edilen Filistinlilerin arasında 15 yaşında başından vurularak katledilen bir kız çocuğu da mevcut… Pazartesiden bu yana ise baskı artarak devam ediyor.

Cenin’e acilen yeni bir insani yardım koridorun açılması ve gözlemci heyetlerin bölgeye gönderilerek insani durumun gözlenmesi gerektiğini vurgulyan STK'lar, "Cenin Yalnız Değildir, İsrail Bir Terör Devletidir!" dediler

MAZLUMDER, İHH, ÖZGÜR-DER, Hukukçular Derneği, Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER), Filistin İletişimciler ve Medya Derneği (FİMED), Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) ve Beytülmakdis Öncüleri Derneği' katıldı..

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Ali Öner "İşgal rejimi İsrail BM'ye rağmen 1948'den günümüze işgale devam ediyor. İsrail BM tarafından soykırım uygulayan ülke olarak tanımlamasını rağmen bunun fiili olarak bir sonucu olmamıştır"   değerlendirmelerinde bulundu.

Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Songür, ”Cenin'de bir katliam ve yağma yaşanıyor. Biz burada sessizce geliştirilen bu katliam konusunda bir duyarlılık oluşturmak için toplandık” sözleriyle açılış konuşmasını yaptı.

FİDDER Genel Başkanı Muhammed Mişeniş “İslam dünyasındaki tüm partilere ve liderlere, hassaten Türkiye hükümetine ve meclisine, Filistin'in kardeşlerine sesleniyoruz; bu vahşi katliama karşı harekete geçin.” diyerek yaşanan zulme karşı hassasiyet sahibi olan herkesi duyarlılık göstermeye davet etti.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Müslümanların yaşananlara karşı üç maymunu oynayamayacağını Filistin halkının meşru mücadelesine her platformda destek verilmesi çağrısında bulundu.  

Program aşağıdaki basın açıklamasının okunmasıyla sona erdi.

***

Cenin Şehri, Filistin’in direnişe başladığı ve ilk defa 1935 yılında İngilizlere karşı ayaklanan en önemli bölgelerden biridir. Osmanlı Devleti’nin zayıflamasıyla birlikte bölgeye akın eden Siyonist kabileler uzunca bir süre İngiliz Mandası altında bölgeye yayılmaya başlamıştır. Kudüs başta olmak üzere Filistin’den boşalan mültecilerin kontrol altına alınması ve Nazi tarzı bir yönetim modelinde bulunmak istemesi üzerine 1951 yılında Cenin’de İşgal güçleri tarafından büyük bir mülteci kampı kurulmuştur.

Neredeyse son 70 yıldır Cenin’de siviller katledilmiş, tarım alanları kundaklanarak ekinlere zarar verilmiş, şehre giden elektrik ve suyolları kesilerek bölge tam bir açık hava hapishanesine döndürülmüştür.

3 Nisan 2002 tarihinde işgal güçlerinin Cenin’e saldırması üzerine 1.300 masum sivil acımasızca katledildi, yüzlerce kişi ağır şekilde yaralandı ya da esir alınarak hukuksuz bir şekilde müebbet cezasına çarptırıldı. Yüzlerce sivil İsrail hapishanelerinde suçsuz bir şekilde bulunuyorlar.

Tarihler 19 Haziran’ı gösterdiğinde, Cenin tekrar kötü bir güne uyandı. İşgal güçlerinin başlattığı saldırı neticesinde biri çocuk, 7 sivil acımasızca katledildi. Helikopter, savaş uçağı ve tankla ellerinde sadece taş olan çocuklara orantısız güç kullanıldı. 18’i ağır olmak üzere 201 Filistinli de yaralandı. Ayrıca bölgeye kimyasal bomba atıldığı ve onlarca kişinin nefes darlığı yaşadığı fakat bölgedeki imkânsızlıklar nedeni ile doktor ve hastaneye ulaşamadıkları belirtilmektedir.

İşgal güçleri 2006 yılından bu yana ilk defa Apache Helikopteri kullanarak ne denli büyük bir katliama hazırlandıklarını tüm dünyaya tekrar göstermiştir.

Bu saldırılar sadece Cenin’e ya da Filistin’e değil, İslam coğrafyasına ve vicdan sahibi ülkelere yapılmıştır.

Buradan İslam ülkelerinin liderlerine ve özellikle Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerine sesleniyoruz.

Türkiye asırlar boyunca bölgedeki barışın ve istikrarın güvencesi olmuştur. Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e, Batı Şeria’ya, Gazze’ye ve Filistin’e musallat olmuş işgal çeteleri artık bir apartheid rejimine dönüşmüştür.

İsrail savaştan, istikrarsızlıktan ve problemden beslenmektedir. Gelin hep beraber apartheid rejimine karşı büyük boykotu başlatalım. İsrail uluslararası siyasette yalnızlaştırılmalıdır. Çünkü İsrail sessizliğimizden güç, tepkisizliğimizden kuvvet almaktadır. Sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi partilerimize, cemiyet ve kuruluşlarımıza bu çağrıya destek vermeleri için sesleniyoruz.

Cenin’e acilen yeni bir insani yardım koridorun açılması ve gözlemci heyetlerin bölgeye gönderilerek insani durumun gözlenmesi gerekmektedir.

Cenin Yalnız Değildir! İsrail Bir Terör Devletidir!

MAZLUMDER - İHH - ÖZGÜR-DER - Hukukçular Derneği - Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği - Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) - Filistin İletişimciler ve Medya Derneği (FİMED) - Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) - Beytülmakdis Öncüleri Derneği



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER