Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SİSTANİ YENİ HÜKÜMETTE ?ESKİ İSİMLERİ İSTEMİYOR´ İDDİASI

Irak´ta Şii dini merci Ayetullah es-Sistani´nin, geçmiş dönemlerde iktidarda bulunan isimleri yeni oluşacak hükümette başbakanlık için desteklemediği bildirildi.

SİSTANİ YENİ HÜKÜMETTE ?ESKİ İSİMLERİ İSTEMİYOR´ İDDİASI

10. 09. 2018 Pazartesi

Mukteda es-Sadr´a bağlı Sairun Koalisyonu milletvekili Sabah es-Saadi, katıldığı bir televizyon programında, dini mercinin Başbakan Haydar el-İbadi, eski Başbakan Nuri el-Maliki, görevinden alınan Milli Güvenlik Müsteşarı Falih Feyyad, Haşdi Şabi komutanlarından Hadi Amiri gibi isimleri Başbakanlık için kabul etmediğini öne sürdü.

Başbakan İbadi´ye veto

Bunun üzerine Sistani´nin internet sitesinden konuya ilişkin açıklama yayımlandı.

Sistani´ye yakın bir kaynağa dayandırılan açıklamada, "Bazı milletvekillerinin, ´dini mercinin Başbakanlık için bazı isimleri belirlediği bir kısmını da reddettiği´ yönündeki açıklamaları dakik değildir. Başbakan seçimi, meclis büyük koalisyonunun yetkisindedir." ifadeleri kullanıldı.

"Sistani´nin İbadi´yi ikinci dönem Başbakanlık için desteklemediği mesajı da verilen" açıklama şöyle devam etti:

"Dini merci, geçmiş dönemlerde iktidarda bulunan partili veya bağımsız kişileri Başbakanlık için desteklemiyor. Çünkü; halkın büyük çoğunluğu bunlara karşı hizmet sunumu ve yolsuzluklarla mücadele konusunda umudunu kaybetti."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER