Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SİSİ: MISIR ORDUSU İSRAİL´E HEZİMET YAŞATABİLİR!

Mısır Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen eğitim seminerinde konuşan darbeci Sisi, ?Mısır ordusu İsrail´i hezimet yaşatabilir? dedi.

SİSİ: MISIR ORDUSU İSRAİL´E HEZİMET YAŞATABİLİR!

1973 Arap-İsrail Savaşı´nın 45. yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Mısır Silahlı Kuvvetleri Eğitim Seminerinde konuşma yapan darbeci Abdulfettah Sisi, ?1973 Arap-İsrail savaşında, Mısır ordusu İsrail´i karşı zafer elde etmeyi başardı ve düşmanı mağlup ederek İsrail´e büyük zaralar verdi? dedi.

Mısır´ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi´ye askeri darbe yaparak iktidarı ele geçiren Sisi Mısır ordusunun gücüne değinerek, ?Yetenekleri ve tecrübeleriyle Mısır ordusu,  yaşanacak herhangi bir çatışma durumunda İsrail ordusunu hezimete uğratacak güçtedir? dedi.

?İSRAİL BARIŞI TERCİH ETTİ?

Dördüncü Arap-İsrail savaşı olarak da bilinen 1973 Arap-İsrail savaşının İsrail ordusu saflarında binlerce ölü ve yaralıya sebep olduğunu belirten Sisi, ?İsrail, 1973 Arap-İsrail Savaşında yaşadığı ciddi kayıplar sonucunda savaşı durdurup Mısır´la barış içinde olmayı seçti? şeklinde konuştu.

 

 

 

Sisi, Mısır ordusunun Ekim savaşı sırasında elde ettiği başarının gerçek bir "mucize" olduğuna işaret ederek,  ?Çünkü bu başarı tüm askeri ve politik hesaplara bir darbe oluğunu? ifade etti.

1973 ARAP-İSRAİL SAVAŞI

1973 Arap-İsrail Savaşı (Yom Kippur Savaşı), Ramazan Savaşı, Dördüncü Arap-İsrail Savaşı olarak da bilinir. Dört Arap devleti ile İsrail arasında 6-26 Ekim 1973´te Yom Kippur´da başlayan savaştır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER