Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sırtımızdaki kamburun 68’inci yılı

Türkiye’nin NATO’ya üyeliği 68’inci yılını bugün dolduruyor. İslam coğrafyasındaki tüm emperyalist işgallerde başrolü oynayan NATO, Türkiye’nin sırtında da bir kambur olarak duruyor.

Sırtımızdaki kamburun 68’inci yılı

Türkiye’nin 68 yıldır koşulsuz tam destek verdiği NATO, şimdiye kadar hiçbir derdimize derman olmuş değil.

Türkiye, NATO’nun tüm misyonlarında başrolde olurken, buna karşın NATO 1974’teki Kıbrıs Harekâtı’nda Türkiye’yi açıktan tehdit etti. Yıllarca PKK terör örgütüne silah yardımı yapan NATO, ülkemizdeki tüm darbelerde planlayıcı rol üstlendi. S-400 meselesinde Türkiye’yi yalnız bırakan NATO, dün de olası İdlib operasyonuna destek vermeyeceğini açıklayarak bir kez daha gerçek yüzünü gösterdi.

Türkiye’nin NATO macerası 68 yılını geride bıraktı. İslam coğrafyasındaki tüm emperyalist işgallerde başrolü oynayan NATO, Türkiye’nin sırtında da 68 yıldır bir kambur olarak duruyor. Türkiye’nin 68 yıldır koşulsuz tam destek verdiği NATO, şimdiye kadar Türkiye’nin hiçbir derdine derman olmuş değil. Oysa NATO üyeliği boyunca ittifaka en fazla katkı yapan ülkeler arasında yer alan Türkiye, NATO’nun tüm misyonlarında başrolde.  En önemli NATO üsleri de ülkemizde bulunuyor. Türkiye’nin yıllardır destek verdiği NATO ise 1974’teki Kıbrıs Harekâtı’nda Türkiye’yi açıktan tehdit etti. Yıllarca PKK terör örgütüne silah yardımı yapan NATO ülkemizdeki tüm darbelerde planlayıcı rol üstlendi. NATO S-400 meselesinde ve son olarak İdlib’deki olaylarda da Türkiye’nin karşısında yer aldı.

TÜRKİYE, TÜM MİSYONLARDA BAŞROLDE

Türkiye, NATO misyon ve harekâtlarına sürdürülebilir mahiyette ve kapsamlı destek sağlayan ilk 5 müttefik arasında yer alıyor. Örgüte bin 100 personelle katkı yapan Türkiye, yaklaşık 90 milyon avro ile NATO bütçelerine en fazla katkı sağlayan ilk 8 müttefik arasında bulunuyor. NATO kapsamında Türkiye’nin Afganistan’da yaklaşık 570 personeli görev yapıyor. Türkiye’nin, NATO’nun Irak misyonunda da önemli rolü bulunuyor. Türkiye, NATO’nun Akdeniz’deki Deniz Muhafızı Harekâtı’na daimi surette katkı sunuyor.

EN ÖNEMLİ KARARGÂHLARI TÜRKİYE’DE

NATO’nun önemli karargâhları ile tesislerine ev sahipliği yapan Türkiye, birçok kabiliyetiyle de örgüte katkı sunuyor. NATO Kara Komutanlığı (LANDCOM) Karargâhına İzmir’de ev sahipliği yapan Türkiye, NATO Balistik Füze Savunması mimarisi kapsamındaki radar da Kürecik/Malatya’da konuşlu bulunuyor. Kürecik Üssü’nün İsrail’i koruduğu günlerce kamuoyunun gündeminde kalmıştı. NATO’ya bağlı AWACS uçakları Konya Hava Üssü’nü kullanabilirken Türkiye, İttifak’ın Doğu Avrupa ülkelerine yönelik icra ettiği güvence tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen NATO AWACS uçaklarına da havada yakıt ikmali desteği veriliyor. Türkiye, milli AWACS uçaklarıyla da NATO’ya destek sağlıyor.

TÜRKİYE, 68 YILDIR KOŞULSUZ DESTEK VERİYOR

Türkiye’nin 68 yıldır koşulsuz askeri, maddi ve stratejik desteğine rağmen NATO, kuruluş tarihinden bu yana Türkiye’ye hiçbir katkısı ve desteği bulunmadığı gibi birçok kritik olaylarda da ülkemizin karşısında yer aldı. NATO 1974’teki Kıbrıs Harekatı’nda Türkiye’yi açıktan tehdit etti. Yılarca PKK terör örgütüne silah yardımı yapan NATO ülkemizdeki tüm darbelerde planlayıcı rol üstlendi. NATO S-400 meselesinde ve son olarak İdlib’deki olaylarda da Türkiye’nin karşısında yer aldı.

İSLAM COĞRAFYASINA KAN KUSTURDU  

NATO başta Afganistan olmak üzere İslam coğrafyasına kan kusturdu. NATO, Afganistan’dan sonra Irak ve son olarak Libya operasyonlarında baş rolü oynadı. NATO’nun kirli tarihi sadece bununla da sınırlı kalmadı. 90’lı yılların ortasında Bosna Hersek’te yaşanan soykırıma sessiz kalan hatta Müslümanların öldürülmesine göz yuman NATO hem içerdeki hem de bölgedeki üsleriyle artık Türkiye’nin geleceğini tehdit eder konuma geldi.

“NATO TÜRKİYE’NİN MUHTEMEL İDLİB HAREKÂTINA DESTEK VERMEYECEK”

Türkiye, sınırlarında birçok terör örgütüyle mücadele ederken son olarak İdlib’de 14 askerini rejim güçlerinin saldırısında şehit verdi. Sahada bu gelişmeler yaşanırken NATO’dan Türkiye’nin sırtında kambur olduğunu teyit eden bir açıklama daha geldi. Rus devlet ajansı TASS’da “NATO’nun İdlib’de Türkiye’ye askeri destek sağlama planı yok” başlığıyla yayımlanan haberde, NATO diplomatının açıklamalarına yer verildi. Diplomat, NATO ülkelerinin Türkiye’nin olası İdlib Operasyonuna destek vermeyeceğini dile getirdi.

NATO SEKRETERİNDEN DALGA GEÇER GİBİ AÇIKLAMA

Türkiye’nin NATO üyeliğinin yıldönümü vesilesiyle AA muhabirine bir açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, “Ortadoğu’daki istikrarsızlık, şiddet ve karmaşadan en fazla etkilenen ve terör saldırısına uğrayan müttefik Türkiye olmuştur” ifadelerini kullanarak adeta Türkiye ile dalga geçer nitelikte bir açıklama yaptı. Stoltenberg, “NATO’ya üyeliğinin yıldönümünde, Türkiye’ye ittifaka olan değerli ve süregelen desteği için teşekkür ederim. Türkiye NATO’nun güçlü ve kıymetli üyesi olmaya devam edecektir” dedi.

Kaynak: milligazete.com.tr



Anahtar Kelimeler: Sırtımızdaki kamburun

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER