Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Sihirli´ kalp ameliyatı

Atan kalpte, kalbin tepesinden girerek yapılan ve "sihir" olarak tanımlanan kalp kapak tamir yöntemi, son 10 yılın kalp cerrahisinin en önemli buluşu olarak görülüyor.

´Sihirli´ kalp ameliyatı

Kalp çalışırken yapılan ve "sihir" olarak tanımlanan mitral kalp kapak tamir yöntemi, son 10 yılın kalp cerrahisinin en önemli buluşu olarak görülürken, sadece 1,5 saat süren operasyon, ameliyatın hayati risklerini yüzde 3-4´lerden yüzde 1´e kadar indiriyor. 

Yöntemi Avrupa´da uygulayan ve bu konuda hekimlere eğitim veren 8 kişiden biri olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Köksal, cerrahların 10 vakadan sonra bu özel tamir yöntemi ile kendi başlarına ameliyat yapabilir aşamaya geldiğini ifade etti. "Her konuda uzman cerrah arkadaşların eğitimine katkıda bulunarak mitral kapak tamiri ameliyatlarının 1-2 yılda yaygınlaşacağını düşünüyorum." dedi. 

Mitral kapakta çökmesi olan hastaların kalp kapağının Türkiye´de yeteri kadar tamir edilmediğini dile getiren Köksal, mitral kapak yetmezliğinde kapak tamiri oranının Avrupa´da yüzde 80-90´larda, Türkiye´de ise yüzde 10-20´lerde bulunduğunu kaydetti. Köksal, mitral kapak tamirinin hasta yaşam kalitesini önemli ölçüde artırdığını belirtti.



Anahtar Kelimeler: Sihirli kalp ameliyatı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER