Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Sihirli flüt´ Mozart´ın doğum gününde Türk Marşı çalacak

"Sihirli Flüt" Şefika Kutluer, Wolfgang Amadeus Mozart´ın 263´üncü doğum günü dolayısıyla konser vereceği Viyana´da Türk Marşı´nı seslendirecek.

´Sihirli flüt´ Mozart´ın doğum gününde Türk Marşı çalacak

"Sihirli flüt" unvanlı sanatçı Şefika Kutluer, Wolfgang Amadeus Mozart´ın 263. doğum günü dolasıyla Viyana´da konser verecek. 

Haus Der Ingenieure´da, 27 Ocak Pazar günü düzenlenecek konserde, Kutluer´e şef Cristoph Angerer yönetimindeki Concilium Musicum Wien orkestrası eşlik edecek.

"Sihirli Flüt" Kutluer, konserde Mozart´ın Re Major Flüt konçertosu ile Türk Marşı´nı seslendirdikten sonra 30 Ocak Çarşamba günü Türkiye´nin Viyana Büyükelçiliği´nde de bir konser verecek.

Türk sanatçı olarak bu anlamlı konseri vermek üzere davet edilmekten onur duyduğunu belirten Kutluer, "Böylesine önemli bir konserde Türk dostu Mozart´ın bestelediği Türk Marşı´nı özellikle çalmak istedim." dedi.

Klasik müzik dünyasının en önemli bestecilerinden Mozart´ın, dünyada en çok bilinen klasik müzik eserlerinden olan Türk Marşı´nı bestelediğini vurgulayan Kutluer, Türklere tarih boyunca verilen en büyük hediyeyi yaratan Mozart´a minnettarlığını dile getirdi. Kutluer, Mozart´ın doğum gününü onun eserlerini seslendirerek kutlayacağını kaydetti.

Mozart´ı sık yorumluyor

Avusturya Devlet Altın Liyakat Madalyası sahibi olan Şefika Kutluer, Mozart´ın eserlerini çok sık yorumluyor.

En iyi Mozart yorumcuları arasında gösterilen eğitimci Werner Tripp ile Viyana´da çalışmalar gerçekleştiren Kutluer, önemli Mozart yorumcularından şef Sir Charles Mackerras ile konser verdi.

Kutluer´in "Mozart" CD´si American Record Guide tarafından yılın en başarılı CD´leri arasında gösterildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER