Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sevincimiz zafer olsun

2006 Lübnan yenilgisinin ardından geçtiğimiz günlerde Gazze´deki Filistinli mücahitlerden ağır bir ders alan İsrail´de iç siyaset karıştı.

Sevincimiz zafer olsun

Terörist İsrail´e ciddi bir ders verdiklerini belirten Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, ?Bu İsrail´e bir mesajdır. Direniş gruplarının tutumu, İsrail´in davranışına göre belirlenecek? dedi. İsrail´in savunma zafiyeti sonucu ırkçı Saldırı Bakanı Avigdor Liberman istifa etti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Gazze´deki Filistin direnişinin İsrail´e ciddi bir ders verdiğini söyledi. Cezayir´deki İslami eğilimli en büyük parti Barış Toplumu Hareketi, Gazze ile dayanışma gösterisi düzenledi. Temaslarda bulunmak üzere Cezayir´e gelen Ebu Zuhri, gösteride yaptığı konuşmada, İsrail´in Filistinli grupların gösterdiği direniş karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade etti. Ebu Zuhri, ?İsrail´e ciddi bir ders verdik. Bu İsrail´e bir mesajdır. Direniş gruplarının tutumu, İsrail´in davranışına göre belirlenecek? diye konuştu.

 

?LİBERMAN´IN İSTİFASI GAZZE´NİN SİYASİ ZAFERİDİR?

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ?Liberman´ın istifası, dik duruşuyla işgalciler nezdinde siyasi deprem oluşturmada başarılı olan Gazze´nin siyasi zaferidir.? ifadelerini kullandı. Ebu Zuhri, istifanın ayrıca ?yenilginin itirafı ve Filistin direnişi karşısında acizliğin ifadesi? olduğunu belirtti.

ATEŞKES SONRASI ?DİRENİŞE DESTEK? GÖSTERİSİ

Gazze Şeridi´nde ateşkesin sağlanmasının ardından Filistinliler, Gazze´nin bazı noktalarında direniş gruplarına destek gösterisi düzenledi. Filistinli grupların, Gazze´de ateşkes sağlandığı yönündeki açıklamalarının ardından yüzlerce Gazzeli sokaklara döküldü. Gazze Şeridi´ndeki kent meydanlarında ve İsrail´in vurduğu bazı noktalarda toplanan Filistinliler, direniş gruplarına destek sloganları attı. Filistin bayrakları taşıyan ve tekbirler getirerek yürüyen Filistinliler, İsrail´in son askeri tırmanışı karşısında direnişin, zafer kazandığını vurguladı. Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan, İsrail´in hedef aldığı El-Aksa televizyonu binasının enkazı önünde toplanan göstericilere hitap etti. İşgal altındaki Batı Şeria´da da İsrail´in saldırılarına karşı gösteri düzenlendi.

 

ÜMMETİN ONURU HAMAS

İslâm devletlerinin adeta sırtını dönmesine rağmen, Siyonist İsrail terörizmine karşı onurlu mücadele sergileyerek Müslüman halkların gönlüne taht kuran Hamas, tüm yalnızlığına rağmen tek başına İsrail´e kök söktürüyor.

Hamas, askeri kanadı Kassam Tugaylarının tek bir saldırısıyla korkak İsrail hükümetini temellerinden sarsarken, asıl dersi ise basiretsiz yönetimlere ve iradesiz ?lider?lere verdi. Tek bir direniş örgütünün eylemleri bile Siyonistlere korkulu rüya yaşatıyorsa, birkaç Müslüman ülkenin desteğiyle İsrail çıbanının kökünü kurutmak işten bile değil. Devletlerden umudu kalmayan ümmet, şanlı direniş ordusu Hamas´la onur duyuyor!

KOALİSYON DAĞILABİLİR

Avigdor Liberman´ın istifasıyla birlikte, koalisyon hükümetinin tehlikeye girebileceği ve İsrail´de erken seçimin gündeme gelebileceği belirtiliyor. Bilindiği üzere Liberman´ın da içinde yer aldığı 6 partili koalisyon hükümetinin 66 milletvekili bulunuyor. Koalisyon hükümetinin 120 sandalyeli İsrail meclisinde güvenoyu alması için 61 milletvekiline sahip olması gerekiyor.



Anahtar Kelimeler: Sevincimiz zafer olsun

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER