Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sema Maraşlı: Hem Feminist hem de Müslüman olunmaz

Bir Müslüman´ın feminizme meyletmesinin mümkün olmadığını ifade eden Yazar Sema Marşlı, hem feminist hem de Müslüman olunmayacağını ifade etti.

Sema Maraşlı: Hem Feminist hem de Müslüman olunmaz

Bir Müslüman´ın feminizme meyletmesinin mümkün olmadığını ifade eden Yazar Sema Marşlı, hem feminist hem de Müslüman olunmayacağını söyleyerek, ?Feminizmin felsefesi İslam inancının tam zıddı. Bu yüzden hem feminist olup hem bu âyette inanıyor olamazsınız. Birinde samimi değilsinizdir. Âyeti inkar ediyor, âyetin aksini savunuyorsanız zaten Müslüman değilsinizdir.? dedi.

Yazar Sema Maraşlı, kaleme aldığı son yazısında yine çarpıcı tespitlerde bulundu. Müslüman olan bir kimsenin feminizme meyletmesinin imkansız olduğunu söyleyen Marşlı, ?Nisa suresi 32. âyeti kerime´de Rabbimiz ?Farklı vasıflarda üstünlükler verdim, birbirinize özenmeyin´ buyuruyor. Yani feminizmin felsefesi İslam inancının tam zıddı. Bu yüzden hem feminist olup hem bu âyette inanıyor olamazsınız. Birinde samimi değilsinizdir. Âyeti inkar ediyor, âyetin aksini savunuyorsanız zaten Müslüman değilsinizdir.? ifadelerini kullanarak, feminist olan birinin asla Müslüman olamayacağını belirtti.

İşte Maraşlı´nın ilgili yazısı:

 Müslüman Nasıl Feminist Olur!

1-Müslümanın feminist olması için inandığını iddia ettiği kitaptaki, Kur´an-ı Kerimdeki bazı âyetleri yok sayması gerekiyor.

Öncelikle Nisa suresi 32. âyete karşı çıkması gerekir feminist olmak isteyen kişinin. Yaratıcımız bu âyette kadın ve erkeği birbirinden farklı yarattığını açıkça beyan ediyor.

Rabbimiz bu âyet-i kerîmede kadını ve erkeği farklı meziyetlerle, birbirinden üstün vasıflarla donattığını vurgularken, iki cinsiyetin birbirlerine özenmemeleri için de ihtar ediyor.

Yaratılışta zıtlık ve zıtların birbirini bütünlemesi vardır. Davranışlarımızı yöneten beynin yapısında ve hormonlarımızda kadın ve erkek arasında ciddi farklılıklar vardır.

Feminizmin felsefesi ise kadın ve erkeğin birbirine eşit olmasıdır. Bizim başörtülü kurnaz feministler biz eşitliği değil, cinsiyet adaletini savunuyoruz diyorlar fakat bakıyoruz başlık dışında bütün söylemleri eşitlikçi feministlerle aynı.

Feministler kadın ve erkek arasındaki farklılıkları inkar ederler ve bu farklılıkların doğuştan (feminizm yaratılışı inkar eder) değil, sonradan aile ve toplum tarafından öğretildiğini iddia ederler. Bu yüzden feministler ısrarla ?toplumsal cinsiyet eşitliğini? savunurlar. Zira farklılıkları kabul ettiklerinde feminizmin bir anlamı kalmaz, kendileri ile çelişirler.

Nisa suresi 32. âyeti kerime´de Rabbimiz ?Farklı vasıflarda üstünlükler verdim, birbirinize özenmeyin? buyuruyor. Yani feminizmin felsefesi İslam inancının tam zıddı. Bu yüzden hem feminist olup hem bu âyette inanıyor olamazsınız. Birinde samimi değilsinizdir. Âyeti inkar ediyor, âyetin aksini savunuyorsanız zaten Müslüman değilsinizdir.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz