Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Selvi: Anayasa değişikliğinde bir konu Erdoğan’a bırakıldı

"Anayasa değişikliğinin kapsamı netleşti"

Selvi: Anayasa değişikliğinde bir konu Erdoğan’a bırakıldı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, anayasa değişikliği konusunda AKP'nin hazırladığı teklifte “aile” kısmıyla ilgili kararın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bırakıldığı kulisini yazdı.

Erdoğan’ın aile konusunda da bir anayasa değişikliği yapılabileceğinin sinyalini verdiği, “Kadının ve erkeğin birlikteliğinden oluşan aile kurumumuzu da güçlendirerek geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak ilave değişiklikler yapalım” sözlerini hatırlatan Selvi, şunları kaydetti:

“Erdoğan’ın bu talimatı üzerine Anayasa’nın 41. Maddesi’nde yer alan ‘aile’ tanımı üzerinde değişiklik yapılması gündeme geldi. Ancak aileyle ilgili düzenlemenin başörtüsü serbestisini güvence altına alacak anayasa değişikliği paketine eklenip eklenmemesinin kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bırakıldı. Erdoğan onay verirse başörtüsü düzenlemesi ile birlikte aileyle ilgili değişiklik de pakete eklenecek.”

"Anayasa değişikliğinin kapsamı netleşti"

Öte yandan Selvi, anayasa düzenlemesiyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

Bu arada başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliğinin kapsamı netleşti. Anayasa’nın eşitlikle ilgili 10. Maddesi ile yüksek öğretimi düzenleyen 42. Maddesi’nin esas alındığı değişikliğe bir de kamuda çalışma boyutu eklendi. Böylece başörtüsüyle ilgili değişiklik Anayasa’nın 5 maddesini kapsayacak şekilde genişletildi.

 

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER