Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Şehit Ramazan Sarıkaya?

Kısa adı AKDAV olan ?Aksa Kardeşlik ve Dayanışma Vakfı´nın elemanı olan Ramazan Sarıkaya, 15 Temmuz 2016´da gerçekleştirilmek istenen hain ve meşum darbe girişiminde vurulan ve 23 Ağustos 2016 günü, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehadete eren Rama

Şehit Ramazan Sarıkaya?

Ramazan Sarıkaya bugün mezarının başında dostları tarafından anıldı. 

İsmail Babacan Kur´an´ı Kerim tilavetinde bulundu, Ramazan Kayan Hoca´da Ramazan Sarıkaya kardeşimizin hayatından kesitler ve onun İslam davasına bağlığından ve sadakatinden bahsetti. İslam şehitlerine duayla program tamamlandı... 

Şehit Ramazan Sarıkaya ile ilgili, şehadete erdiği dönemde,yenişafak.com´da "onunla ilgili" olarak yayımlanan yazıyı, şehidin değerli anısına binaen yayımlıyoruz...

Rabbim onun ve tüm şehitlerimizin şehadetlerini kabul ve makbul buyursun. Amin..

/resimler/2019-8/23/1938372995179.jpg

İşte o yazı...

15 Temmuz darbe girişimi gecesi hainlere karşı koymak için Saraçhane´deki İstanbul Büyükşehir Belediye binası önüne giden Ramazan Sarıkaya, hainler tarafından açılan ateş sonucu kasıklarından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. İki ayrı ameliyat geçiren ve bir ay süren yaşam mücadelesini kaybeden Sarıkaya, kaldırıldığı Haseki Hastanesi´nde şehit oldu.

Malatyalı ve 4 çocuk babası şehit Şarıkaya´nın oğlu Talha Sarıkaya, ?İnşallah biz de o mertebeye ulaşırız. İnşallah ölümümüz o şekilde olur. Ben hiç üzülmüyorum, mutluyum. Vefat etmek için en güzel yolu buldu.? dedi.

/resimler/2019-8/23/1939186433488.jpgSarıkaya, babasının olay günü Saraçhane´ye gittiğini anlatarak, ?Bir asker tarafından vurulmuş. Vücuduna 2 kurşun gelmiş. Birisi kalın bağırsağına diğeri de kasıklarına isabet etmiş. Oradaki bir yardımsever tarafından hemen hastaneye kaldırılmış. Orada ameliyata almışlar. Ameliyatı başarılı olmuştu. Bilinci de yerindeydi bir hafta kadar. Yanına gidiyorduk. Sonra yoğun bakıma aldılar tekrar. Bir aydır yoğun bakımdaydı. Çoklu organ yetmezliği başladı. Sonra da kalp krizi sonucu vefat etti.? şeklinde konuştu.

Şehit Ramazan Sarıkaya, Fatih Camisi´nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, tekbirler eşliğinde Edirnekapı Şehitliğine defnedildi.

/resimler/2019-8/23/1939570809235.jpg

52 yaşındaki Şehit Ramazan Sarıkaya´nın ismi, Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi´ne ve İstanbul Avcılar´da bir imam hatip ortaokuluna verildi.

şehit ramazan sarıkaya ile ilgili görsel sonucu

 

şehit ramazan sarıkaya ile ilgili görsel sonucu

şehit ramazan sarıkaya ile ilgili görsel sonucu



Anahtar Kelimeler: Şehit Ramazan Sarıkaya

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER