Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“Sedat Peker aslında Erdoğan’ı zayıf bir konuma getirip, kendilerine muhtaç bırakıp kurtarmaya çalışan, iktidara ortak birilerinin adamı”

Serbest TV programı Ve Fakat’ın yeni bölümünde Cemalettin Taşcı, Sedat Peker’in son haftalarda Türkiye gündemini belirleyen açıklamalarını Sema Kızılarslan’a değerlendirdi.

“Sedat Peker aslında Erdoğan’ı zayıf bir konuma getirip, kendilerine muhtaç bırakıp kurtarmaya çalışan, iktidara ortak birilerinin adamı”

‘Sedat Peker pazarlık yapıyor’ diyenlerin bu pazarlığın mahiyeti hakkında söyledikleri çok çocukça. Şahsi meseleler üzerinden bu oyunda kimse ayakta kalamaz. Sedat Peker gibi insanlar şahsi öfkeleriyle baştan çıkıp da şehri yakabilecek adamlar değil. Eğer öyle olsalardı bulundukları pozisyona gelemezlerdi. Dolayısıyla şimdi Peker’in çıkışları, çıkışlarının sükûnete kavuşması, şimdi yeniden hareketlenmesi arkadaki iktidar savaşının işaretleri olarak okunabilir. Bende kalan intiba şu: İktidar ortaklar arasında bir dönem Erdoğan’ın masaya koyduğu şeyin bir kıymetinin kalmadığı, Erdoğan’ın rıza üretmek ve iktidarı ayakta tutmak için gereken oyu alabilmesi konusunda tereddütler uyandığı anlaşılıyor. Şimdi bu vites büyütmeden görünen o ki, Erdoğan’ın bunu yeniden başarabileceği düşünülüyor.

Bunu düşünmelerine ne sebep olabilir? İktidar ittifakı yeniden bir pazarlık masasına oturmuş ise bu şu manaya geliyor: O pazarlık masasına oturanlar, Erdoğan’ın bu seçimde de gerekli oyu alıp seçimi kazanabileceğini düşünüyorlar. Bu yüzden Erdoğan’la pazarlık ediyorlar. Yoksa etmezler. Çünkü Erdoğan’ın masaya koyacak başka bir şeyi yok. Bu düşüncelerimde dibine kadar yanılıyor olabilirler, bu tür özneler yanılmazlar, yaptıkları her şey akıllıcadır diye düşünmek saçma. Ellerinde başka oyuncu yoktur, mecburen Erdoğan’la oynuyorlardır. Bir üçüncü ihtimal de ellerinde Erdoğan’ın bu seçimi kazanabilecek olduğuna dair yeterli malumat vardır. Bu nasıl olabilir? Muhalif kanattan birileri bu seçimde muhalif kanadı sabote edeceğine söz vermiştir. Bazı muhalifler el altından iktidar bloğuna ‘Yeri geldiğinde içeride kendimi patlatacağım ve muhalefeti imha edeceğim. Erdoğan’ın seçimi kazanması için üstüme düşeni yapacağım’ demiş olabilir.

Muhalefetin içerisinde iktidarın adamlarından birilerinin olduğu konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Bu iktidar oyunları böyle oyunlardır.

Sedat Peker’in yeniden vites yükseltmesi zannedildiği gibi iktidarın zayıf olduğunu değil, aksine heveslendiklerini gösteriyor olabilir. Benim okuyuş tarzım böyle.

Sedat Peker’in bu zamana kadar verdiği sözleri tutmadığını düşünüyorum. Çok biçimsiz ve kirli bir oyun oynuyor. Hep şimdi ve daha önce yaptığı gibi. Sedat Peker’in tek başına bir adam olmadığını ama toplumda da bir şeyleri değiştirdiğini görüyorum. Bunu yönetebilecek bir iktidar bloğu var mı? Emin değilim. Son tahlilde Sedat Peker, aslında Erdoğan’ı zayıf bir konuma getirip, kendilerine muhtaç bırakıp kurtarmaya çalışan, iktidara ortak birilerinin adamı.

 

Konu ile ilgili röportaj vieosunun linki: https://youtu.be/KPzOJHGK_3c



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER