Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Seçimler bu sene de mi hac mevsimine denk geldi?

Melih Altınok

Seçimler bu sene de mi hac mevsimine denk geldi?

CHP´nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı halen Beylikdüzü Belediye Başkanlığı´nı yapan Ekrem İmamoğlu oldu.
İmamoğlu, Ak Parti´nin muhtemel adayı eski Ulaştırma Bakanı, Başbakan ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım gibi herkesin bildiği bir isim değil.
Ancak Ekrem Bey yarışa hızlı başladı. Azimli, heyecanlı. Bizler de kendisini tanımaya başladık.
Örneğin kendisini daha önce tanımayan İstanbullu bir seçmen olarak bende bıraktığı ilk izlenim, dindar, muhafazakâr bir siyasetçi olarak algılanmak istediği yönünde.
Konuşmalarında seçtiği kavramlar "şeker bayramınız mübarek olsun" türünden olsa da dini hassasiyet taşıdığı hissediliyor... Mesela, sürekli inançtan bahsediyor.
Vira Bismillah dediği ilk videosunda başörtülü annesiyle kameraların karşısına geçmeyi seçiyor.
Dün de tanıtım toplantısı için hazırladığı videodan "İmamhatipli" olduğunu öğrendik.
Bu ayrıntıdan sonra kendisine kısaca "İmamhatipoğlu" diyenler de çıkacaktır... Daha önceki "dindar" Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu´na "Ekmeloğlu" diyen ve karşılığında "Kemaloğlu" yanıtını alan Sayın Kılıçdaroğlu da birkaç prova yaparsa söyleyebilir.

***

Ne var ki, CHP´li adayların her seçimde benzer şekilde "Hak yoluna" yöneldiklerini biliyoruz.
Hatırlayın, Deniz Baykal da kara çarşaf giymiş birkaç kadına törenle altı ok rozeti takmıştı... Sahi o kadınlar şimdi neredeler acaba? Saadet Partisi?..
Seçim dönemlerinde bazı CHP´li yöneticilerin eşlerinin kapanıp halk rolü yaparak "AKP başörtülülere zulmediyor" temalı videolar çektiklerine de şahit olduk.
"Cumhurbaşkanı seçilene kadar ağzıma içki koymayacağım" diyen Muharrem İnce´nin dozu artırıp "Her gün cumaya gittiğini" söylemesini unutmaksa zaten mümkün değil.
Hz. Ali´den "İslam düşünürü" diye bahseden Kemal Bey´in geçtiğimiz günlerde Erzurum´da yaptığı "İslamiyet" konulu konuşması da fena değildi hani.

***

Dolayısıyla oyumu CHP´li İmamoğlu´na vermeyi düşünmüyorum. Çünkü yaşadığım kenti yönetecek belediye başkanının dindar görünmesine değil liyakat sahibi olmasına önem veren bir seçmenim.
Bir zamanlar Milliyet´in "Hac bu sene kurban bayramına denk geldi" türünden manşetlerine çokça gülen seçmenin de farklı düşündüğünü hiç sanmıyorum.
Çünkü vatandaş takiye yapıp yaşam tarzını gizleyenleri değil olduğu gibi görünüp kendisine saygı duyanları samimi buluyor, onları ihya ediyor, kül yutmuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz