Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Seçimin sonucunu HDP ve SAADET etkiledi´

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara, Antalya, Adana ve Mersin´in kaybedilmesinin nedeninin HDP ve Saadet Partisi olduğunu söyledi. Yıldız, ?Biri seçime katılarak biri katılmayarak sonucu etkiledi? dedi. Yıl

´Seçimin sonucunu HDP ve SAADET etkiledi´

31 Mart yerel seçimleriyle ilgili siyasi partilerde değerlendirmeler başladı. MHP, seçim sonuçlarını 13-14 Nisan tarihlerinde Kızılcahamam´da düzenleyeceği kampta masaya yatıracak. MHP Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri ve milletvekillerinin katılacağı toplantıda, hem Cumhur İttifakı olarak elde edilen sonuç hem de MHP´nin kazandığı il ve ilçeler konuşulacak, kaybedilen yerlerde bunun nedenleri ele alınacak..

Kızılcahamam kampı öncesi seçim sonuçlarıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız şöyle konuştu:

?31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde 1 büyükşehir, 10 il, 134 ilçe, 89 belde olmak üzere 234 yerde belediye başkanlığı kazandık. Partilerin performansı İl Genel Meclisi üyelerinin oranıyla ölçülebilir. MHP burada yüzde 18.81 ile 2. sırada. Birinci sırada yüzde 41.61 ile AK Parti, üçüncü sırada yüzde 17.47 ile CHP var. HDP yüzde 7.93, İP yüzde 8.12, SAADET ise 2.47 görünüyor. Kazanılan il genel meclisi üyesi sayısında AK Parti 758 ile birinci sırada. MHP 188, CHP 184, HDP 101 meclis üyesi kazandı.?

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER